Maailman parhaaksi ratsastajaksikin kutsuttu saksalainen Michael Jung, 37 saapui hevosineen Suomeen ja Helsinki Horse Show´hun tänään aamupäivällä suoran Oslon maailmancup-kilpailusta. Hän osallistui saman tien pressitilaisuuteen, ja mediakiinnostus oli suurta.

-Matka meni hyvin, hevoset saapuivat perille virkeinä ja hyvässä kunnossa, kertoo Jung ja jatkaa. -Ensivaikutelma Helsingistä ja Horse Show´sta on superhyvä. Kaikki on loistavasti organisoitua, ja meitä oli vastaanottamassa todella ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä.

Michael Jung kilpailee maailman korkeimmalla tasolla sekä kenttä- että esteratsastuksessa, ja on kilpaillut myös kouluratsastuksessa Saksan GP-tasolla. Hän on voittanut kenttäratsastuksessa 13 kultamitalia, joista kaksi on henkilökohtaista kultaa sekä Lontoosta että Riosta, sekä 9 muuta arvokisamitalia.

-Tavoitteenani on tietenkin saada lippu Las Vegasiin esteiden maailmancupin finaaliin ja kenttäratsastajana Tokion olympialaisiin. Hevosia täytyy tietenkin valmistella huolellisesti näihin vaativiin kilpailuihin. Ratsastajan täytyy tuntea hevosensa täydellisesti ja luottamuksen pitää olla molemminpuolista. Ratsukon kokonaisuudessaan pitää olla kilpailun tasolla. Sitä pitää jokaisen ratsastajan miettiä ja arvioida jatkuvasti.

Helsingissä Jung tähtää erityisesti lauantain Land Rover Grand Prix´hin ja sunnuntain Longines FEI Jumping World Cup™ -luokkiin. Perjantain hän keskittyy valmistelemaan hevosiaan mahdollisimman hyvin.

-Ykköshevoseni Fischerchelsea on hyvä myös hallissa. Se tietää 100 % mitä tehdä. Se on kevyt, helppo ratsastaa ja keskittyy hyvin, Jung kertoo.