Yksi Helsinki Horse Show´n mielenkiintoisimmista ratsastajista, Steve Guerdat, on tämä hetken ykkönen monella mittapuulla arvioituna. Guerdat on maailmanlistan ykkönen jo kymmenettä peräkkäistä kuukautta. Hän on olympiakultamitalisti, kolminkertainen maailmancupin voittaja ja viime kesän MM-pronssimitalisti. Helsingissä Guerdat viihtyy erinomaisesti. Viime vuosina hän on voittanut Jäähallissa sekä maailmancupin että Grand Prix´n.

”Talent alone is not enough. Riding is all about patience and hard work.” – Steve Guerdat

Viiden tähden GP-voitot Waregemissa ja St Gallenissa, Geneven Top 10-kisan voitto ja kakkostilat Madridin maailmancupissa sekä Calgaryn, Geneven ja Lyonin GP-ssa takaavat hänelle rankinglistan kärkitilan. Uransa kolmannen maailmancupin finaalin Guerdat voitti keväällä Göteborgissa. Hattutemppuun ovat hänen lisäkseen yltäneet vain legendat Rodrigo PessoaHugo SimonMeredith Michaels-Beerbaum ja Marcus Ehning.

”Jumping is not just a sport. It´s a way of life.” – Steve Guerdat

Sveitsiläinen Guerdat syntyi hevostilalle. Hengästyttävän menestyksen takana on aito rakkaus hevosiin. Isä Philippe on olympiaratsastaja, kaksinkertainen EM-joukkuemitalisti sekä arvostettu valmentaja. Tallissa Guerdat luottaa suomalaisiin hevosenhoitajiin. Heidi Mulari on tallipäällikkönä Guerdat´n ratsastuskeskuksessa Elggissä, ja Emma Uusi-Simola hoitaa menestyksekkäitä huippuhevosia kisamatkoilla.

Guerdat´n hevoset saavat elää todellista hevosen elämää ollessaan kotona. Ne pääsevät päivittäin laitumelle ja tarhaan. Guerdat treenaa mieluiten nurmipohjaisella ulkokentällä, ja hevoset hyppäävät myös luonnon esteitä. Ratsastajaa säväyttävät erityisesti hetket, jolloin hänestä ja hevosesta tulee radalla 100 prosenttisesti kuin yksi. Guerdat kilpailee Horse Show´n pääluokissa, perjantaina 150 cm Presented by Fortum HorsePower, lauantaina Land Rover Grand Prix 160 cm ja sunnuntaina Longines FEI Jumping World Cup™ 165 cm.

Lähteet: www.fei.org ja www.worldofshowjumping.com/