Maailmanlistan kolmen kärki, Steve Guerdat, Martin Fuchs ja Peder Fredricson, kruunaa tämän viikon Helsinki International Horse Show´n. Nyt suomalaisilla on upea mahdollisuus päästä nauttimaan heidän taidokkaasta ratsastuksestaan tunnelmallisessa Jäähallissa.  

Göteborgin maailmancupin finaalin mitalikolmikko, Martin Fuchs (vas.), Steve Guerdat ja Peder Fredricson, kilpailee Helsingissä! Kuva FEI.

Tämä kova kolmikko on hallinnut viimeisten vuosien ajan myös arvokilpailuja. Keväällä he kaikki nousivat palkintokorokkeelle Göteborgin maailmancupin finaalissa. Guerdat´lla, 37, on jo mahdollisuus historialliseen neljänteen finaalivoittoon ensi keväänä. Viime kesänä sveitsiläinen Fuchs, 27, ratsasti Euroopan mestariksi ja viime vuonna MM-hopealle. Fredricson, 47, on voittanut hopeaa Rion olympialaisissa ja Euroopan mestaruuden vuonna 2017.

Kaikki kolme ovat menestyneet aiemmin Helsinki Horse Show´ssa.  Guerdat on voittanut maailmancupin Lontoon olympiakultaratsullaan Nino des Buissonnetsilla. Sekä Guerdat että Fuchs ovat myös voittaneet Helsingin Grand Prix´n. Fredricsonin voitto on vielä saavuttamatta, mutta yksi isoimmista ennakkosuosikeista taitava ruotsalainen on. Viime viikonloppuna Oslon maailmancupissa Fredricson oli uusinnan selvästi nopein, mutta jäi yhden pudotuksen johdosta vielä kuudenneksi.

Kovia haastajia riittää

Muita pääluokkien voittajia Helsingissä ovat viime vuoden GP:n ykkönen Philipp Weishaupt ja sekä maailmancupin että Grand Prix´n voittanut Pius Schwizer. Weishaupt on urallaan voittanut erittäin arvostetut Aachenin ja Calgaryn Grand Prix´t. Schwizer on parhaimmillaan aikaa vastaan, yksi maailman nopeimmista.

LUHMUHLEN, GERMANY: Michael Jung of Germany riding fischer Chipmunk FRH at the Longines FEI Eventing European Championships 2019 on August 31, 2019 in Luhmuhlen, Germany. (Photo by Oliver Hardt/Getty Images for FEI)

Mielenkiintoinen seurattava on myös kenttäratsastuksessa 13 kultamitalia voittanut saksalainen ihmemies Michael Jung. Hän on jo viiden tähden ratsastaja esteillä ja kilpailee Grand Prix -tasolla kouluratsastuksessa. Jung tavoittelee nyt paikkaa maansa arvokilpailujoukkueessa myös esteratsastuksessa. Hänen esimerkkinään ovat kenttäratsastuksesta esteille siirtynyt Fredricson ja Helsingissä maailmancupin voittoon vuonna 1991 ratsastanut australialainen Mark Todd.

Maailmanhuiput kilpailevat Horse Show´n pääluokissa perjantaina 150 cm Presented by Fortum HorsePower, lauantaina Land Rover Grand Prix 160 cm ja sunnuntaina kauden toisessa maailmancupin osakilpailussa, Longines FEI Jumping World Cup™ 165 cm.