Kansainvälisten huippuratsukoiden tasaiseen tasonnousuun on nyt reagoitu kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI, puolelta. Pian käynnistyvä talven hallikauden ykkössarja, Longines FEI Jumping World Cup™, hypätään aiempaa korkeammalla tasolla, aina 165 cm esteillä asti. Tähän asti modernissa esteratsastuksessa Grand Prix -luokkien, maailmancupien ja olympiaratojen estekorkeus on ollut maksimissaan 160 cm.

Samalla kun ratsukoille radoilla esitettävät vaatimukset kiristyvät, nousevat myös palkintorahat. Helsingin maailmancupin palkintosumma on huikeat 186 000 euroa. Se on yksi suurimmista suomalaisissa urheilukisoissa jaetuista summista. Maailmancupin voittajalle lohkeaa summasta lähes 50 000 euroa.

Horse Show´ssa nähdään siis tänä vuonna aiempaa korkeampia esteitä, jotka alkavat olla yhtä korkeita kuin kilpahevoset. Maailmancupradan suunnittelee yksi parhaimmista, viime vuonna ratsastajilta runsaasti kiitosta saanut olympiaratamestari Guilherme Jorge. Hän luottaa Helsingissä siihen, että areenan erinomainen kuitupohjahiekka takaa hevosille juuri oikeanlaiset edellytykset ylittää huimia esteitä. Pohjan kunnosta vastaakin toinen kansainvälinen asiantuntija Oliver Hoberg. Hänen johdollaan Helsingin huippupohjaan on viime vuosina investoitu yli 200 000 euroa.