Helsinki Horse Show pärjää erittäin hyvin kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, vuosittain tekemissä osakilpailujen välisissä vertailuissa. 35. tapahtuman järjestäjät eivät jää lepäämään laakereillaan vaan pyrkivät aina kehittymään.

Radat ja pohjat ovat niiden mukaan kärkiluokkaa. Toissa vuonna meillä oli ”maailman paras pohja”, ja viime vuonna korkeimmilla pisteillä ”parhaat radat”, kiitos lahjakkaan brasilialaisen ratamestarin Guilherme Jorgen, tapahtumajohtaja Tom Gordin kertoo.

Rahapalkintojen vertailuissa Helsinki on jo noussut keskikastiin, ja yllättäen maailmancupissa jopa kärkikastiin. -Tänä vuonna palkintosummaa maailmancupin luokassa on korotettu huikeaan 200.000 euroon, Gordin toteaa tyytyväisenä.

Rahapalkintojen kokonaispottia on korotettu vain hieman FEI:n määräämällä summalla.

Olemme sen sijaan kohdistaneet entistä enemmän palkintorahoja juuri maailmancupin luokkaan ja vähentäneet vastaavasti alempien luokkien palkintoja. Uskon, että ainakin huippuratsastajat ovat tähän tyytyväisiä, Gordin arvioi.

Helsinki Horse Show on maamme suurin sisäareenatapahtuma ja ainoa korkeimman viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Suurtapahtuman kohokohdat ovat Land Rover Grand Prix ja Longines FEI Jumping World Cup™. Helsingin maailmancupin osakilpailu kerää maailman kärkiratsastajia Helsingin Jäähallille 23.-27.10. kisaamaan yli 400.000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä mc-pisteistä matkalla World Cup Finaaliin Las Vegasiin huhtikuussa 2020.

Helsingissä kilpailevat maailmantähdet julkaistaan 24.9.