Helsinki Horse Show’n perjantain kansainvälisessä avajaisnäytöksessä nähdään suursuosion saavuttanut Legendat Radalla -luokka. Luokan hevostähdet saapuvat Helsinkiin Ypäjältä ja nyt esittelemmekin teille nämä hurmaavat hevoset.

Legendat radalla- luokassa Suomea edustavat Pauliina Swindells, Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi. Kenet ulkomaalaiset tähdet he saavatkaan vastustajikseen? 

Ypäjä Isäntä on 7-vuotias ruuna, jonka isä on Ponuveikko ja emän isä Lorentso. Isäntä on Hevosopiston iso ja kiltti opetushevonen, joka tykkää etenkin esteistä ja maastoesteistä. Kuvassa Isäntä 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailussa vuonna 2017.

Kuva: Henni-Leena Helenius

Ypäjä Hyrrä on kiva ja monipuolinen 8-vuotias ruuna, jonka isä on Iikor ja emän isä Tasatahti. Hyrrä voitti kaksi vuotta sitten 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailun esteillä ja on menestynyt hyvin myös helpoissa kouluratsastusluokissa. Kuvassa Hyrrä kasvattajakilpailussa voitokkaana.

Kuva: Suvi Laitinen

Ypäjä Juhla on Hevosopiston omistama kiltti ja miellyttämishaluinen 6-vuotias tamma. Sen isä on Hermeli ja emän isä Rysykkä. Juhla rakastaa rapsutuksia ja viihtyy hyvin hevos- ja ihmiskavereidensa seurassa. Juhla on elementissään esteillä! Kuvassa Juhla opiskelijoiden estetunnilla.
Ypäjä Ilmari on laadukas Hevosopiston 7-vuotias ruuna, jonka isä on Hermeli ja emän isä Tinurin Tatu. Ilmari menestyi hyvin 5-vuotiaiden laatuarvostelussa ollessaan paras estehevonen ja kokonaiskilpailun kolmas. Nykyisin se toimii opiskelijoiden opetushevosena. Kuvassa Ilmari Horse Show’ssa viime vuonna!

Kuva: Satu Pirinen

Ypäjä Hurmeli on kiltti ja vauhdikas 8-vuotias ruuna, joka on Hevosopistolla opetuskäytössä. Hurmelin isä on Iikor ja emän isä Taikuri. Hurmeli rakastaa etenkin hyppäämistä! Kuvassa Hurmeli viime vuoden Horse Show’ssa.

Kuva: Satu Pirinen

Stikkan on 15-vuotias Hevosopiston ratsastuskoulun luottoratsu. Stikkanin isä on Mikker ja emän isä Aro-Valo. Stikkan on monen ratsastajan suosikki ja se on tottunut hyvin monenlaisiin tilanteisiin! Stikkan on esiintynyt aiemminkin mm. HIHS:ssä, Tampereen hevosmessuilla, eduskuntatalolla ja Vermon raviradalla. Joku on voinut bongata Stikkanin myös YLE:n uutislähetyksestä haastateltavana! Kuvassa Stikkan Horse Show’ssa viime vuonna.

Kuva: Satu Pirinen