Olen monen vuoden ajan saanut olla Horse Show’ssa juontamassa show-ohjelmia, joista ehdottomasti mieluisin on lauantaiaamun Lasten Matinea.

Jotta lauantaiaamuna kaikki esiintyjät ovat oikeilla paikoillaan oikeaan aikaan, on kymmenien palasten loksahdettava paikalleen. Esiintyjien rekrytointi alkaa jo kuukausia ennen HIHS-viikonloppua. Ohjelmien on oltava vauhdikkaita ja mielenkiintoisia, jotta perheen pienimmät jaksavat pysyä keskittyneinä koko ohjelman ajan. Ja shettiksiä pitää olla! Monta!

HIHS-viikolla yksi päivä on varattu Matinean ohjelmien harjoituksille. Jokainen esitys, joka lauantaina nähdään, on treenattu useampaan kertaan ennen h-hetkeä. Voitte kuvitella, minkälainen tohina ja jännitys Matinean esiintyjillä on, kun he ensimmäistä kertaa astuvat sisään halliin. Sen takia ensimmäinen treenikerta saattaakin olla hieman hapuileva, mutta jo toisella kerralla on jännitys poissa ja homma sujuu mallikkaasti.

Lasten Matinean reilun tunnin kestävä ohjelma on ennakolta aikataulutettu minuutin tarkkuudella. Esityksen aikana tarvitaankin useampi henkilö huolehtimaan siitä, että jokainen ohjelmanumero alkaa ja loppuu ajallaan.

Itselleni tärkein on hallin laidalla oleva henkilö, joka kertoo minulle korvanappiin, että nyt on minuutti tai kaksi jäljellä. Hän toimii ikään kuin ohjaajana. Yksi henkilö on verryttelyhallin puolella pitämässä huolta, että esiintyjät ovat siirtymässä ajoissa areenalle. Näiden kahden lisäksi tarvitaan muutama avustaja viemään ja tuomaan rekvisiittoja areenalle Matinean aikana. Unohtamatta tietenkään äitejä, isiä, serkkuja ja ponien omistajia, joita ilman ei viikonlopun vauhdikkain ohjelma valmistu!

Tietysti kaikkein tärkeimmät olette te, jotka saavutte paikalle nauttimaan vauhdikkaasta aamupäivästä ponien ja hevosten kanssa! Ilman teitä Lasten Matinea ei olisi mitään. Tervetuloa!

Teemu Ahtee