Ruotsalainen MM-ratsukko Jeanna Högberg ja Astoria voittivat Horse Show´n kolmen tähden kouluratsastuksen Grand Prix -luokan tuloksella 70,717 prosenttia maksimipisteistä. Jennie Larsson ja Bonafide Ruotsista oli toinen (68,565%) ja Elisabet Ehrnrooth ja Macacho olivat kolmas. Vasta toista kertaa kansainvälistä Grand Prix´tä starttaava ratsukko sai tuloksen 66,131 prosenttia.

 

Jeanna Högberg ja Astoria. Kuva Iita-Maria Ahtiainen

 

Voittaja Högberg on voittanut Helsingissä aiemminkin Liza Minellillä ja Duendecillo P:llä, ja viihtyy hyvin suomalaisyleisön edessä.

”Rakastan todella Helsinkiä, kisa on aina sopinut meille. Täällä on todella hyvä kilpailla vähän kokemattomilla Grand Prix -hevosilla”, Jeanna Högberg kiittelee.

Areenan sähköinen tunnelma ja lähietäisyydellä istuva yleisö loivat hieman normaalia enemmän jännitystä Astorian suoritukseen, ehkä enemmän verryttelykentän puolella.

”Se on jotain, mitä meidän täytyy työstää, ja saada vielä korkeampia pisteitä. Tiedän, että tammasta on siihen. Täytyy vain keksiä, miten valmistella sitä paremmin ja saada se rennommaksi.”

 

Elisabet Ehrnrooth ja Macacho. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Högberg ei ollut ainoa ratsastaja, joka teki voitokkaan paluun Helsinkiin perjantaina. Kolmanneksi sijoittunut suomalaisratsastaja Elisabet Ehrnrooth nähtiin jäähallin kouluradalla ensimmäisen kerran sitten vuoden 2015.

”On hienoa olla taas täällä seitsemän vuoden tauon jälkeen. Lukuisista turhista virheistä huolimatta olen todella tyytyväinen Macachon toiseen Grand Prix -kilpailuun.”

Iso-Britannialainen koulutuomari Isobel Wessels on vaikuttunut kärkikolmikon ratsastuksesta sekä heidän hevosistaan.

”On mahtavaa olla taas täällä! Olen todella vakuuttunut tapahtumasta ja sen laajuudesta. Tahtoisin onnitella jokaista ratsastajaa ja heidän hevosiaan, sillä näin lähellä yleisöä ratsastaminen ei ole helppoa! Jännityksestä huolimatta ratsastajat tekivät hyvää työtä”, Wessels kommentoi haastattelussa.

Sirpa Degerth-Kaldi ja San Diego oli kuudes, Pilvi Tuominen ja G-Renzo seitsemäs ja Maria Pyykönen – Furst Wild S kahdeksas.

 

Kouluratsastuksen Grand Prix. Lähti 8, sijoittui 5.
1) Jeanna Hogberg – Astoria, Ruotsi 70,717 %,
2) Jennie Larsson – Bonafide, Ruotsi 68,565 %,
3) Elisabet Ehrnrooth – Macacho, Suomi 66,131 %,
4) Louise Sättermann – Alex, Ruotsi 65,304 %,
5) Dina Ellermann – Finalist, Viro 64,044 %

Täydet tulokset: LINKKI