Suomen joukkueen Noora Pentti (vas), Jasmin Seppälä, Jone Illi, Anna-Julia Kontio, Anna von Wendt ja Maria Seppälä. Kuva Iita-Maria Ahtiainen.

”Ajattele, mun ja Dentzelin yhteistyö on jatkunut yhtä kauan kuin Jone Illillä on ikää!” Päivitteli kouluratsastaja Anna von Wendt nauraen, kun häneltä ja Maria Pyyköseltä kysyttiin fiiliksiä ennen viikonlopun kouluratsastusluokkia.

”Dentzel on hyvässä vireessä, ja on siinä sen verran vekkulia yhä, että vaikka se osaa kaiken ja on niin kokenut, niin välillä se silti yllättää minut”, kertoi von Wendt 20-vuotiaasta GP-hevosestaan.

Molemmat ratsastajat olivat erittäin iloisia siitä, että HelsinkiHorse Show´ssa myös kouluratsastus on huomioitu, sekä erityisesti siitä, että luokkia arvostelee myös kaksi viiden tähden kansainvälistä tuomaria.

”On todella kiinnostavaa päästä ratsastamaan 5* tuomareille, ja nämä ovat meille uusia”, kertoi von Wendt.

”Ja jos saa hyvät pisteet ja kommentit 5* tuomarilta, niin kyllä siinä on ihan Jess!!! -fiilis” jatkoi Pyykönen. Hänen hevosensa Furst Wild S on 12-vuotias ja vasta GP-uransa alussa.

”Ja tosi kuuma, saa nähdä mitä se tykkää areenasta, ja varsinkin sunnuntain Knock out -luokasta, jossa yleisö voi olla aika äänekäs.

Koululuokkiin osallistuvia ruotsalaisia ratsastajia Suomen edustajat arvostavat.

”Sieltä on tulossa todella hyviä ratsastajia, jotka ratsastavat erittäin tarkasti ja joilla on hienot hevoset! Tulee kyllä jännittävä kilpailu!”

Suomalaisista mukana ovat myös Sirpa Degerth-Kaldi, Elisabet Ehrnrooth ja Pilvi Tuominen.

Helsinki Horse Show´n kansainvälinen kouluratsastuksen Grand Prix kilpaillaan perjantai-iltapäivällä. Näyttävä Grand Prix -vapaaohjelma musiikilla on lauantaina ja viihdyttävä kouluratsastuksen kaksintaistelu sunnuntaina. Kaksintaistelussa ratsukot esittävät pareittain gp-liikkeitä, joiden perusteella tuomarit ja yleisö valitsevat paremman jatkoon.