Kevin Staut voitti Helsinki Grand Trophy´n hevosellaan Beau de Laubry Z lähes täyden katsomon edessä. Ratsukko teki ensimmäisen virheettömän suorituksen perusradalla, eikä yksikään muista ratsukoista taipunut ranskalaisen aikaan uusintaradalla. Italialainen Francesco Turturiello sijoittui toiseksi Quite Baloulla neljä sekuntia hitaampana. Shane Breenin ja Cuic Star Kervecin riskinotto uusinnassa ei onnistunut, ja irlantilainen jäi kolmanneksi pudotuksen myötä.

Grand Prix -rata osoittautui haastavaksi, sillä perusradan hyppäsi virheittä vain neljä ratsukkoa. Vaikka virheitä tuli radan eri osissa, molemmat sarjoista osoittautuivat erityisen haastaviksi.

 

Kevin Staut and Beau de Laubry Z. Photo Iita-Maria Ahtiainen.

Kevin Staut and Beau de Laubry Z. Photo Iita-Maria Ahtiainen.

 

“Olen ensinnäkin erittäin onnellinen ja kiitollinen hevosesta, joka on noussut huipputasolle vasta 2-3 kuukautta sitten. Se sijoittui viime viikonloppuna Oslon maailmancupissa neljänneksi. Tiesin, että täällä tulisi olemaan teknisempää. Koska sillä ei ole vielä paljoa kokemusta halleista, ajattelin, että olisi parempi lähteä sillä Grand Prix´ssä maailmancupin sijaan. Mutta GP olikin todella hyvin vaikea ja tekninen. Olenkin hyvin onnellinen, miten se suoriutui. Kuten näette, se on iso hevonen, vähän pitkärunkoinen. Tänään se todellakin vastasi jokaiseen pikkuasiaankin, teknisiin kohtiin, joita siltä pyysin, ja olen siitä erittäin onnellinen”, Euroopan mestari ja olympiakultamitalisti Kevin Staut kiittää.

”Päätin vaihtaa huomenna toiseen hevoseen, tammaan, jolla hyppäsin jo viime vuonna. Se tuntee tapahtuman ja tämän tyyppisen kisan erittäin hyvin.”

 

Aura Vasama and Canto Bruno. Photo Aino Tervonen

Aura Vasama and Canto Bruno. Photo Aino Tervonen

 

Suomalaisia osallistui luokkaan kolme. Aura Vasama, 20 hevosella Canto Bruno, sai uransa kolmannella GP-tason radalla kolme pudotusta.

”Tämän päivän rata oli vaikeampi kuin Oslossa, minun mielestäni haastavampi. Ja tietenkin sieltä tulleena huomaa myös areenan koon, kaikki päätökset pitää tehdä nopeammin. Oli kyllä haastava rata, ja sen näkikin kyllä tuloksissa, että oli aika paljon todella taitaviltakin ratsastajilta virheitä”, nuori ratsastaja miettii.

”Päätin, että en hyppää World Cupia huomenna. Olen siitä Mikon [Mäentausta] ja valmentajan kanssa jutellut. Ei sen takia, että pelottaisi tai jotain tällaista, vaan enemmänkin se, että minulla tuli tunne, että hevonen antoi kyllä kaikkensa tänään ja ennen tätä on hypännyt Oslossa kolme isoa luokkaa. Täällä nyt toinen iso luokka, niin mielestäni hevoselle on reilu päätös, että se saa keskittyä tulevaisuuteen, sitä on vielä toivottavasti paljon edessä.”

”Se on ollut mahtava hevonen, jonka kanssa tehdä asioita ensimmäistä kertaa. On paljon hevosia, joilla on scopea ja jotka ovat laadukkaita, mutta Kallessa on myös sellainen puoli, että se on hevonen, jolla voi mennä radalle turvallisesti. Ja se antaa turvallisen fiiliksen. Kaikki tarvitsisi kyllä oman Kallen.”

Myös Susanna Granroth ja KG Corazon ja Annina Nordström ja Gabalier HRH hyppäsivät Helsinki Grand Trophyn.

 

Helsinki Grand Trophy, perusrata ja uusinta 160 cm. Lähti 36, sijoittui 12.

1) Kevin Staut – Beau de Laubry Z, Ranska 0-0/35.70
2) Francesco Turturiello – Quite Balou, Italia 0-0/39.63
3) Shane Breen – Cuick Star Kervec, Irlanti 0-4/35.61
4) Philipp Schulze Topphoff – Carla NRW, Saksa 0-4/36.39
5) Mark McAuley – GRS Lady Amaro, Irlanti 4/71.08
6) Martin Fuchs -Bastille, Sveitsi 4/72.18
7) Kevin Jochems – La Costa, Alankomaat 4/72.74
8) Anthony Wellens -Danger Civil vh Lindenhof Z, Belgia 4/74.79
9) Rik Hemeryck – Morfine de Muze, Belgia 4/75.04
10) Yuri Mansur – Cheyenne de la Violle, Brasilia 4/75.06
11) Victoria Gulliksen – Equine America Papa Roach, Norja 4/75.57
12) Pål Flam – Omonza D C, Norja 4/75.69

Suomalaisten tulokset:

20) Aura Vasama – Canto Bruno, Suomi 12/74.62
27) Susanna Granroth – KG Corazon, Suomi 16/73.64
32) Annina Nordström – Gabalier HRH, Suomi 36/84.78

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2023/helsinki-international-horse-show-helsinki/resultlist_04.html