Helsingin huippuratsastajien joukkoon on lisätty uusi erittäin mielenkiintoinen nimi, Michael Jung. Saksalaista Jungia kutsutaan yhdeksi maailman lahjakkaimmista ratsastajista. Kenttäratsastuksessa hän on kolminkertainen olympiakultamitalisti. Maailmanmestaruuksia hänellä on kaksi. Euroopan mestaruuksia hänellä on jo seitsemän, viimeisin muutaman viikon takaa Luhmühlenistä. Jung on myös kaikkien aikojen toinen kenttäratsastuksen Grand Slam voittaja.

Jung tähtää huipulle myös esteissä

Jung, 37, on tehnyt kenttäratsastuksen ohessa menestyksekästä uraa esteratsastuksessa aina viiden tähden tasolla asti.

-Esteratsastus on upea laji. Haluan kehittyä kaikessa, mitä teen, tulla aina paremmaksi. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta toivon, että yhtenä päivänä olen mukana esteratsastuksen arvokilpailuissa, kunnianhimoinen Jung kertoo.

Jung on voittanut lukuisia kansainvälisiä luokkia, kuten Dortmundin neljän tähden Grand Prix´n tänä keväänä. Bordeaux´n maailmancupin osakilpailussa hän sijoittui Grand Prix´n seitsemänneksi ja voitti 140 cm aikaluokan. Kesällä hän edusti maataan Hicksteadin Nations Cup -joukkueessa.

-Minulla on kaksi gp-hevosta ja kolmas aikaluokkiin. Hyvä estehevonen on mielestäni varovainen ja kyvykäs, mutta eniten arvostan sitä, että hevonen on motivoitunut. Nykyiset hevoseni ovat olleet minulla pari vuotta, ja minulla on niiden kanssa erittäin hyvä yhteistyö. Molemmat antavat itsestään enemmän kuin 100 prosenttia.

Helsingissä tavoitteena menestys maailmancupissa

Tämä on Jungin ensivierailu Helsingissä. -Kilpailen ensin Oslossa ja sitten Helsingissä. Tämä on meille iso kiertue. Maailmancup on ehdoton päätähtäimeni. Toivon yltäväni mc-pisteille ja palkintojenjakoon, Jung sanoo.

Kun häneltä kysytään, toivooko hän pääsevänsä uusintaan ratsastamaan aikaa vastaan, maastoratojen vauhdikas taituri vastaa hymyillen. -Kyllä, pidän siitä kovasti.

Michael Jung & Fischer Rocana © Heidi Lammi