Lauantain iltashow’n tunnelmia vuodelta 2019. Kuva: Satu Pirinen

Helsinki Horse Show´n kansainvälinen tähtien loiste ja tunnelma tiivistyvät timantiksi lauantaina Kansainvälisessä Grand Prix -näytöksessä, illan Helsingin olympiakisat 1952 Juhlanäytöksessä ja mittavassa Supersunnuntaissa! Unohtamatta lauantaiaamun vauhdikasta ja viihdyttävää suosikkia, Lasten Matinea, presented by Helsingin kaupunki.

Lauantain Grand Prix -näytös on huippu-urheilua parhaimmillaan. 160 cm esteillä taistellaan 100 000 euron Defender Grand Trohyn voitosta olympiakultamitalisti Steve Guerdat, Euroopan mestari Kevin Staut, maailmanmestari Jens Fredricson ja maailmanlistan seiska Marlon Modolo Zanotelli kärjessä.

Suomalaisten joukkuetta johtavat Anna-Julia KontioMaiju MallatJasmin Seppälä, Janna Jensen ja Noora Pentti. Suomalaisratsukoille kotiyleisön kannustus on parasta boostia – muista urheilulajeista tuttu kuudes kenttäpelaaja!

Pienemmissä kansainvälisissä luokissa aikaa vastaan kilpailtaessa Suomella on useampi lyömäase, kuten 15-vuotias Jone Illi, jolla on jo yli 20 kansainvälistä luokkavoittoa tältä vuodelta, Sanna Backlund, joka on voittanut Helsingissä 140-tasolla useita kertoja tai juuri Tallinnassa 145-luokan voittanut Susanna Granroth.

Kouluratsastus on tärkeä osa Helsinki Horse Show´ta. On ilo nähdä areenalla kotimainen kärkemme, SM-mitalistit Anna von Wendt ja Maria Pyykönen sekä Sirpa Degerth-Kaldi ja Pilvi Tuominen, ja olympiaratsastaja Elisabet Ehrnrooth.

Lauantai-ilta vietetään Helsingissä 70 vuotta sitten järjestettyjen olympialaisten hengessä. Kansainvälisessä Finnlines 150 cm luokassa hypätään Helsingin olympiaradan replica esteineen. Nuorten kenttäratsastuksen Euroopan mestari Elmo Jankari ja junioreiden esteratsastuksen Euroopan mestari Jone Illi haastavat kaksikertaisen olympiakultamitalistin, mäkihyppääjä Toni Niemisen hevoskilpailussa!

Sunnuntaina kaikki huipentuu Longines FEI Jumping World Cup -luokkaan

Sunnuntaina palautuu viimeistään mieleen se, mistä Helsinki Horse Show´ssa on kyse. Jännitys on käsinkosketeltavaa, kun koko viikon tärkein hetki, Longines FEI Jumping World Cup -luokka. Vain yksi voi voittaa 100 000 euron ykköspalkinnon, arvokellon ja saa 20 sarjakilpailupistettä kovatasoisessa Länsi-Euroopan liigassa. Tunnelma on koettavissa kaikilla aisteilla ainoastaan Jäähallin tiiviissä ja tunnelmallisessa katsomossa. Tule paikalle kannustamaan suosikkejasi ja nauttimaan todellisesta huippu-urheilusta!