Kisakesä on kohta kuumimmillaan. Pitkän talven ja treenijakson jälkeen eri lajeja edustavat ratsukot ovat jälleen valmiita näyttämään taitojaan ympäri Suomen järjestettävissä kilpailuissa aina rataharjoituksista kansallisiin karkeloihin. Toiset saattavat suunnata kulkunsa kansainvälisille areenoille asti.

Hevosurheilukansa elää kesällä parasta aikaansa – ainakin meillä Suomessa. Kauden antoisin ajanjakso antaa parastaan vain silloin, kun jokainen meistä kantaa omalla tekemisellään kortensa kekoon. Näin kisakesän kynnyksellä onkin oiva hyvä hetki pysähtyä muistelemaan seikkaa, joka tekee lajistamme valovoimaisen ja houkuttelevan niin kanssaharrastajille, kilpakumppaneille, kisajärjestäjille kuin lajin sisällä ja ulkopuolella oleville katsojille. Arvaatko jo, mistä puhun?

Yhteisöllisyydestä. Virallisten määritelmien mukaan yhteisöllisyys tarkoittaa sujuvaa yhdessä tekemistä, joka koostuu vuorovaikutuksesta, yhdessä olemisesta, luottamuksesta ja yhteenkuuluvuudesta. Hienoja sanoja, jotka eletään todeksi pienten tekojen kautta. Meistä jokainen voi olla mukana rakentamassa sitä yhteisöllisyyttä, josta hevosurheilu ammentaa voimavaroja pitkälle tulevaisuuteen. Myös niihin tuleviin kisakausiin.

Kisakesän paras tärppi on tänä vuonna yksinkertainen: huomioi ympärilläsi olevia. Se on kaikille ilmainen ja helppo tapa luoda hyvää mieltä kisapaikoilla. Olitpa sitten kisaajan, toimihenkilön, tukijoukkojen, katsojan, kuvaajan, satunnaisen ohikulkijan tai valmentajan roolissa, ole ihminen ihmiselle. Kiitä, kannusta ja kehu. Ohjeista ja neuvo, kun siihen on tarvetta. Hevosurheilu elää tekijöistään, joten pidetään kisatilanteet mukavina kaikille osapuolille.

Viimeinen vinkki: hymyssä on huikea voima. Se poistaa jännitystä ja luo hyvää tunnetta kehoon, ihan tutkitustikin. Mikä olisi parempi tapa rentouttaa itsensä kisatilanteessa? Ja mikä parasta, voi yksi hymy vastaantulevalta muuttaa kanssaeläjän kisapäivän kulun.

Hymyillään, kun tavataan!

Seuraa Aada Lättiä Instagramissa @aadalatti