Lokakuussa järjestetty 34. Helsinki Horse Show on jälleen saanut huippupisteet kansainväliseltä ratsastajainliitolta FEI:ltä. Kolme vuotta sitten käyttöön otettu Event Classification System ECS pisteyttää nykyään kaikki huippukisat. Pilottina ovat olleet World Cup -kilpailut, joiden valioryhmään Helsinki kuuluu kahdentoista muun kisaa kanssa.

Voimme ylpeinä todeta, että kaikissa tärkeimmissä laatuarvioinneissa Helsinki on erittäin korkealla, 80 – 98 % luokkaa 100 mahdollisesta, toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin.
Näitä tärkeimpiä ovat mm. kisakentän ja verryttelyn pohjat (92,29) ja esteradat ja kalusto (98,44). Maailmanluokan asiantuntijat Oliver Hoberg ja Guilherme Jorge eivät ole tehneet turhaa työtä Helsingissä.

Suomalainen tunnettu täsmällisyys saavutti täydet 100 %. Olemme vain kerran 34 vuoden aikana myöhästytty näytösten alkamisessa! Silloin tosin 3 tuntia kun pohja oli liian märkää, muistelee Gordin.

Helsingin kokonaisarvosana on 88 %. ECS on tärkeä työkalu kun tapahtumaa kehitetään jatkuvasti. Vertailua muihin kisoihin ei vielä ole, koska maailmancup-sarja on vasta alussaan. Finaali ratkotaan keväällä, jälleen Göteborgissa.