Henri Ruoste © Satu Pirinen

Yleisölle tarjoillaan harvinaista herkkua, kun Horse Show´n kouluratsastuksessa kilpailee tänä vuonna neljä suomalaista tähteä ja arvokisaratsastajaa. Olympia ja MM- ja EM-ratsastajat Emma Kanerva ja Mikaela Fabricius-Bjarre (os. Lindh), MM- ja EM-ratsastaja Stella Hagelstam ja EM-ratsastaja Henri Ruoste nähdään kaikki Jäähallissa.

On todella hienoa, että Suomen kouluhuiput sitoutuivat tulemaan kotiyleisön eteen. Tätähän yleisö juuri haluaa nähdä, toteaa tyytyväinen tapahtumajohtaja Tom Gordin.

Jeanna Högberg ja Duendecillo P © Satu Pirinen

Myös kansainväliset vastustajat ovat kovatasoisia. Ruotsista radalla nähdään MM-ratsastaja ja viime vuonna Horse Show´ssa kaksi luokkaa voittanut Jeanna Högberg FWB-orilla Duendecillo P:llä, olympiaratsastaja Mads Hendeliowitz, PM-kultamitalisti Gunilla Byström ja kansainvälisiä sijoituksia saavuttaneet Per Duvefelt ja Charlotte Esping.

Yleisö voi tänäkin vuonna harjoitella taitojaan ns. spectators judging -menetelmällä gp ja gp-vapaaohjelmassa. Siinä katsojat antavat suorituksista pisteitä omalla kännykällään ja voivat myös vertailla näkemyksiään tuomareiden pisteisiin.

Voi olla siis mahdollista, että viimeistään sunnuntaina Helsingin omassa keksinnössä, huippusuositussa kouluratsastuksen Knock-Outissa, voidaan tarvita kuulosuojaimia. Yleisö kun voi suosionosoituksillaan vaikuttaa tuloksiin. Kaikki paikalle kannustamaan suomalaiset menestykseen!

 

Helsinki Horse Show kansainväliset kouluratsastuskilpailut

Perjantai 19.10. klo 14.30 International Grand Prix Dressage
Lauantaina 20.10. klo 11.00 International Grand Prix Freestyle Dressage Final Presented by LähiTapiola
Sunnuntai 21.10. klo n 13.00 International Dressage Knock-Out Presented by Kultajousi