Helsinki Horse Show´n kansainvälisiä talleja viime vuonna tallimestarina luotsannut, Harjun Oppimiskeskuksen hevostalouden opettaja, Minna Uronen ottaa myös tänä vuonna haasteen vastaan.  Tallimestarin roolissa hän huolehtii yhdessä Harjun opiskelijoiden ja uuden työparinsa kanssa kansainvälisistä sekä kansallisista talleista koko tapahtuman ajan. Minna on myös itse opiskellut Harjussa ja valmistunut sieltä vuonna 2010. Tämän jälkeen hän on ollut töissä muun muassa ulkomailla Terhi Stegarsin tallilla 8 vuoden ajan.

Viime vuosi oli ensimmäinen, kun Harjun Oppimiskeskuksen opiskelijat ja kaksi tallimestarina toiminutta opettajaa olivat vastaamassa Horse Show´n kansainvälisistä talleista. Kokemus oli Urosen mielestä todella mielenkiintoinen, sillä hän itse pitää työssään erityisesti monipuolisuudesta ja siitä, että on paljon tekemistä ja pääsee oppimaan uutta. “Tykkään aina siitä, että on vähän vilskettä ja vipinää, tapahtuu paljon, joutuu keskittymään moneen asiaan samaan aikaan. Pääsee järjestelemään ja organisoimaan sekä katsomaan, että kaikki skulaa, vaikka tulisikin joitain pieniä tulipaloja jonnekin. Se on aika hauskaa.”

Tiimiyhteistyötä ja hienoja kokemuksia

Kysyttäessä yllättävintä asiaa, esille nousi kansainvälisten hevosten tuleminen sekä lähteminen, joka on oma haasteensa rajatuissa olosuhteissa Helsingin Jäähallilla. Kansainvälisten hevosten saapumispäivä oli ollut Urosen tiimille raskas ja hälinän täyteinen päivä, mutta lähteminen sujui kaikkien yllätykseksi älyttömän helposti ja ilman mitään suuria toimenpiteitä. “Oltiin varauduttu siihen, että sekä hevosten tuleminen että niiden lähteminen, kun kaikki lähtevät samaan aikaan, olisi hässäkkä, mutta sunnuntai olikin yllättävän rauhallinen päivä.” Tästä suuren kiitoksen ansaitsee myös kansainvälisten hevosrekkojen parkkeerauksesta vastaava Joni Nikkanen tiimeineen. “Se oli ihan uskomatonta, miten he saivat sen hoidettua!”

Mielenkiintoista Urosen näkökulmasta oli myös nähdä se, miten koko opiskelijakokoonpano pärjäsi hienosti koko tapahtuman ajan. He jaksoivat huolehtia talleista pitkistä päivistä ja tekemisen määrästä huolimatta. Miten innostuneita he olivat tehtävistään! “Monella ei ole kauheasti vielä työkokemusta. Kaikki tsemppasivat tosi hyvin loppuun asti. Huomasi sen innostuksen tehdä sitä juttua ja puhalsivat yhteen hiileen. Ja koko Horse Show -organisaatio tuki opiskelijoita ja toimi hyvin yhteen tallissa.”

Horse Show´n kaltainen kokemus toimii loistavana innostajana opiskelijoille, jotka opiskelevat hevosenhoitajiksi, ratsastuksen- ja hevospalveluohjaajiksi. Konkreettinen tekeminen auttaa opiskelijoita ymmärtämään, miksi erilaisia asioita opiskellaan ja harjoitellaan ja mihin eri tehtäviin he voisivat tulevaisuudessa työllistyä. Opiskelijoiden hyvästä ja mielenkiintoisesta kokemuksesta kertoi osaltaan se, että jokainen halusi päästä uudelleen mukaan myös tänä vuonna. “Ne ketkä olivat viime vuonna, tietysti ensimmäistä kertaa mukana, ovat kaikki halukkaita lähtemään uudestaankin tänä vuonna. Meillä on jopa sellaisia opiskelijoita, jotka ovat tulleet tekemään kouluun extrakursseja, jotta he pääsevät Horse Show´hun.”