Helsinki Horse Show`n viime vuosien ilmeen takana on Helsinki Horse Show´n taustatiimin jäsenen, Roger ”Rogi” Lindbergin, kädenjälki. Hän on suunnitellut tapahtuman markkinointimateriaalin ja nykyään sähköisen käsiohjelman. ”Aika vapaat kädet on minulla tehdä. Itse saan suunnitella ja toteuttaa oman mielikuvituksen ja mielenkiinnon mukaan”, kertoo Rogi.

Yhteistyö Horse Show´n kanssa on jatkunut jo vuosikymmeniä eri muodoissa. Rogi aloitti 1980-luvulla offsetpainajana sen aikaisen SVUL:n talossa eri urheilujärjestöjen parissa. Yhteistyö ratsastusurheilun kanssa alkoi Ratsastajainliiton kautta, ja vähitellen Rogi teki erinäisiä toimeksiantoja myös Horse Show´lle.

Rogilla on itselläänkin vahva urheilutausta. Kiinnostus urheiluun johtikin hänet aikoinaan SVUL:n töihin. Yleisurheilussa on hän voittanut B-poikien SM-mitaleita päälajinaan aitajuoksu. Polvivamman jälkeen urheileminen muuttui harrastukseksi lentopallon parissa. Nykyään hän pitää itsensä kunnossa pyöräilemällä, lenkkeilemällä ja tanssimalla salsaa. Hevosen selkään Rogi ei ole noussut, vaikka on Horse Show´ta innokkaana seurannutkin niin paikan päällä kuin televisiosta. ”Saisin varmasti sydärin. Hevoset ovat niin valtavan isoja.” ”Kisaa on kiva seurata, vaikka en ratsasta tai ole sillä tavalla siitä kiinnostunut. Tajusin vasta Horse Show´ssa käytyäni, että se on niin iso tapahtuma.”

SVUL:n ja sen jälkeisen Valo-talon purkamispäätöksen jälkeen Rogi työskenteli jonkin aikaa Valimossa ja sen jälkeen sen jälkeen Mainospalvelu Laitisen palveluksessa. Kun Tom Gordin otti häneen muutamia vuosia sitten taas yhteyttä, oli yhteistyötä Horse Show´n kanssa mukava taas jatkaa, tällä kertaa Art Directorina. Yhteistyö Tomin kanssa sujuu hyvin.

”Tom ymmärtää, mistä on kyse ja luottaa työtaitooni. Tuskin hän olisi minua alun perin kysynytkään, jos ei olisi tyytyväinen jälkeen.”

Rogi tapasi tänä keväänä ensimmäisen kerran Horse Show´n organisaation avainhenkilöt ja ryhmänvetäjät Uunisaaren kickoffissa. ”En ollut ymmärtänyt, miten iso porukka tapahtuman taustalla on. Ja miten hyvin sen pitää olla organisoitu, että se toimii. Nostan hattua järjestäjälle siitä, että saa kokonaisuuden pysymään kasassa niin hyvin.”

Haastattelun lopussa Rogista paljastuu vielä uusi, mielenkiintoinen seikka. Hän toimi nuorena kymmenisen vuotta Kansallisteatterissa tanssijana näytelmissä, kuten Juurakon Hulda, Punahilkka ja Wienerwaldin tarinoita….