Yle ja Helsinki Horse Show’n järjestäjä BCM Scanhorse Oy ovat solmineet pitkän jatkosopimuksen suurtapahtuman televisioinnista. Vuoteen 2026 ulottuva jatkosopimus kattaa esteratsastuksen maailmancupsarjan Helsingin osakilpailun.
Yle on alusta alkaen, vuodesta 1985, ollut Horse Show’n yhteistyökumppani. Tämä on taannut meille sekä korkean laadun, toimintavarmuuden että työrauhan kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n yhä kiristyneiden toimintaedellytysten ympäristössä, toteaa tyytyväinen tapahtumajohtaja Tom Gordin.
Yle on aina luovuttanut käyttöömme huipputason osaamista. Viime vuosina on Horse Show’n tv-lähetysten ohjaajana toiminut Tapani Parm, yksi maailman johtavia urheiluohjaajia. Parm on muun muassa vastannut olympialaisissa maastohiihdon ja yleisurheilun ohjaamisesta. Olemme huippuhyvissä käsissä, jatkaa Gordin.
Yle Urheilun vt. päällikkö Robert Portman on iloinen, että perinteikäs tapahtuma jatkaa Ylen kanavilla.
Horse Show on laadukas ja tyylikäs tapahtuma, joka on kuulunut jo vuosikymmeniä Ylen syksyn ohjelmistoon. Kisoissa on mukana paitsi suomalaisratsukoita, myös maailman parhaita ratsastajia ja hevosia, joita suomalaiskatsojat pääsevät seuraamaan Ylen lähetyksissä, Portman sanoo.
Horse show’n pääluokka, maailmancupin osakilpailu, näkyy TV2-kanavalla ja Areenassa suorana. Yle näyttää kanavillaan myös Horse Show’n esteratsastuksen Grand Prix -kilpailun sekä kouluratsastuksen parhaat palat.
Kisaviikonlopun ympärille rakennetaan aina lähetyksiä, joissa kerrotaan suomalaisratsukoiden viimeisimmät kuulumiset ja saa makupaloja siitä, mitä hallilla tapahtuu. Kisalähetyksissä äänessä ovat mainiot selostajamme; estekisoja selostaa Markus Backlund ja kouluratsastuksessa äänessä on Marko Björs, sanoo Ylen tuottaja Johanna Rikman.