Vuoden 2018 Helsinki Horse Show’n teemana oli Jumps Green. Vihreisiin tekoihin osallistuivat tapahtumajärjestäjän lisäksi 450 vapaaehtoista toimihenkilöä, Restel Ravintolat, näytteilleasettajat ja kumppanit. Myös yleisö haastettiin mukaan hyvän asian puolesta.

 

Fortum HorsePower ja muita tekoja

Viime vuoden tapaan kaikki tapahtuman aikainen energia tuotettiin hevosenlannalla. Tänä vuonna 235 talleihin majoittunutta hevosta tuotti yhteensä 112 tonnia lantaa. Lannasta saatiin 168 MWh energiaa.  Helsinki Horse Show tapahtumana käytti kokonaisuudessaan 132 MWh energiaa. Ylijäänyt 36 MWh riittää mm. lämmittämään 36 pientä asuntoa kuukauden ajan tai antamaan energiaa sähköautolle 288 000 kilometrin ajoille.

Horse Show’n uudet kotisivut skaalautuvat hyvin älypuhelimiin. Näin ollen mm. lähtölistojen selailu puhelimessa onnistui hyvin ja paperisia lähtölistoja oli jaossa vähemmän. Fortumin latauspisteet olivat ilmaiseksi käytössä yleisölle ja kännykät sai ladattua aidolla HorsePowerilla. 0,2 dl hevosenlantaa riittää tuottamaan riittävästi energiaa, jotta puhelimen saa ladattua täyteen.

Paperia käytettiin 64 % vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Tämä tarkoittaa 60 000 arkkia ja 24 laatikkoa vähemmän paperia. Laatikoista saisi rakennettua 120 leveän ja 160 korkean muurin.

Jätteen kierrätykseen kiinnitettiin erityistä huomiota. Etenkin organisaation vapaaehtoiset ja näytteilleasettajat kierrättivät biojätteen, pahvin, muovin, paperin, toimistotarvikkeet ja ongelmajätteen. Hankinnoissa kiinnitettiin huomiota materiaalivalintoihin; vain ekosertifioitua paperia, rannekkeet kierrätysmateriaalista, maatuvat ja kierrätettävät astiat Crew Cateringissa, mainospinnat PVC-vapaasta materiaalista jne.

Radan ja hallin koristeluun käytetyt viherkasvit uusiokäytettiin muissa tapahtumissa ja käytävien matot siirtyivät tapahtuman jälkeen mm. rakennustyömaille käyttöön roskiksen sijasta.

Pullotetun veden käyttöä vähennettiin jakamalla kansainvälisille ratsastajille ja toimihenkilöille täytettävät juomapullot. Myös yleisö omalta osaltaan osallistui kiitettävästi pullotetun veden käytön vähentämiseen.

Kestävää liikkumista edistettiin. Hotelliin majoittuneilla ratsastajilla ja toimihenkilöillä oli mahdollisuus saada käyttöön polkupyöriä hotellin ja Jäähallin väliselle matkalle. Tallialueella ja areenalla oli käytössä sähkökäyttöisiä lava-autoja.

 

Puhtaampi Itämeri

Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on ollut hedelmällistä. Horse Show’n ja kävijöiden Puhdas Itämeri -lahjoitusten turvin saadaan vähennettyä jopa 2 850 kg levää Itämerestä. Lämmin kiitos kaikille lahjoittaneille!

Pienillä teoilla saatiin aikaan paljon positiivisia vaikutuksia. Ympäristöajattelu on sisäistetty kaikessa toiminnassa ja sitä tullaan jatkamaan sekä kehittämään tulevina vuosina.