Henrikki ”Henkka” Pajulahti sai iloisen bonuksen voitostaan Hangon gp-osakilpailussa heinäkuussa. Hänelle aukesi ovi Helsinki Horse Show´n kansainvälisiin luokkiin.

Kisan aikana en niinkään ajatellut asiaa, vaikka tiesin, että paikka on jaossa. Kisapaikka tuli voiton jälkeen mukavana bonuksena päälle,

Pajulahti muistelee.  
Henrikki Pajulahti & Clara De Bergerac. Kuvassa myös Tom Gordin, Johanna Kemppainen ja Mira Welling © Susa Laine

Pajulahti on tuonut 11-vuotiasta Clara de Bergeracia rauhassa 145-tasolle. Hevonen on ollut hänellä viisi vuotta, ja yhteistyö herkän ja varovaisen tamman kanssa on edennyt maltilla.

Nyt Horse Show´ssa 140-145 -tasolla hyppääminen tuntuu erittäin realistiselta. Tavoitteena on hypätä siellä hyvät 0-radat, vaikka niillä ei siellä kovalla tasolla vielä saavuteta mitään kärkisijoja. Tarkoitus on pärjätä, mutta järkevällä ratsastuksella.

Rakennusalalla päivätöissä käyvä Pajulahti ja kouluratsastaja ja yrittäjä Heidi Huurinainen ovat muuttaneet viime vuonna Valkeakoskelle ja perustaneet sinne valmennus- ja täysihoitotallin. 19 hevosen tallissa on tällä hetkellä 10 asukasta. Ratkaisu tuntuu oikealta, hevoset viihtyvät erinomaisesti ja niiden hoito voidaan räätälöidä optimaaliseksi. Valmennuksessa olevat hevoset pääsevät treenaamaan tarvittaessa molemmissa lajeissa. Pajulahtea valmentaa esteillä Dominique Barthelaix. Lisäksi hän osallistuu säännöllisesti Kiki Nybergin sileän treeneihin.

Clara de Bergerac on viettänyt juuri muutaman kevyemmän viikon, ja valmistautuminen kohti Horse Show´t a on alkanut. Ratsukko pyrkii kilpailemaan sekä Järvenpään Aino Mastersissa että Tallinnassa ennen uran ensimmäistä kisaa Horse Show´n kansainvälisissä luokissa.