Ruotsin supertähti Henrik von Eckermann on vahvistanut kilpailevansa Helsingissä. Sympaattinen ruotsalainen on viime vuosien yksi menestyneimmistä esteratsastajista. Eckermann on lisäksi suositun esteklinikan tähtivalmentaja. Ruotsalaisen tuorein menestys on ´s-Hertogenboschin Grand Slam -voitto muutaman viikon takaa.

Sunnuntaina Maailmancup päänäytöksen yhteydessä pidettävä noin 20 minuutin mittainen Miniklinikka avaa pähkinänkuoressa huippuratsastajien ajatuksia ja metodeja. Yleisö on antanut loistavia arvosanoja aiemmista klinikoista, joiden tähtinä ovat olleet maailmanlistan kolmonen Peder Fredricson ja hollantilainen guru Henk Nooren.

Pikkutarkkana treenaajana ja voitontahtoisena ratsastajana tunnettu Henrik kuuluu kuukaudesta toiseen maailmanlistan kärkinimiin. Hän on imenyt oppinsa Ludger Beerbaumilta. MM-joukkuehopeamitalistin ja maailmancupfinaalien kaksinkertaisen pronssimitalistin mottona on ”He who dares, wins!”. Malliratsastajana Henrikin klinikassa on hänen valmennettavansa, Rooman GP-voittaja Evelina Tovek.