Ruotsalaisen Henrik von Eckermann, joka on ehdottomasti tämän hetken esteratsastuksen kirkkain tähti, piti tänään esteratsastuksen mini-klinikkaan. Klinikkaan osallistui kolme suomalaista nuorta ratsastajaa: Sani Illi, 13 v hevosellaan Manouscha, Jone Illi, 16 v hevosella Backwoods Challenger ja Anni Hjerpe, 19 v hevosellaa Callboy.

Henrik von Eckermann. Kuva Satu Pirinen

Henrik von Eckermann. Kuva Satu Pirinen

Von Eckermann kertoi tekevänsä itse kotona paljon yksinkertaisia harjoituksia pienillä esteillä.

“Tavoitteena on löytää ja säilyttää tasainen ja rauhallinen rytmi pienillä esteillä ja saman rytmin säilyttäminen myös kun esteitä nostetaan”, hän toteaa.

 

Jone Illi - Backwoods Challenger. Kuva Satu Pirinen

Jone Illi – Backwoods Challenger. Kuva Satu Pirinen

 

“Selkeät tehtävät auttavat melkein itsestään rentouttamaan hevosta ja ratsastuksesta tulee helpompaa.”, von Eckermann sanoo.

Von Eckermann korostaa, että myös hypyn jälkeen on tärkeää päästä laukkaamaan tasaisesti eteenpäin. ”Ei pidä lähteä lyhentämään hevosta vaan jatkaa tasaisesti eteenpäin ja pitää moottori käynnissä”.

Sani Illi - Manouscha. Kuva Satu Pirinen

 

“Luota siihen, että kun laukka on tasainen niin hyvä hyppypaikka löytyy kuin itsestään. Jos joudut juuri ennen estettä muuttamaan laukkaa, on hevonen heti vähän pois tasapainosta hypyn aikana. Ajaudut helposti siihen, että joudut säätämään laukkaa jatkuvasti ja häiritset siten hevosta.”

“Meidän tulee pyrkiä siihen, että rytmi pysyy samana koko radan läpi, jolloin hevosen on mahdollista rauhassa keskittyä itse hyppyyn. Tasainen rytmi auttaa hevosta pitämään hyvän tasapainon.”

 

Anni Hjerppe - Callboy. Kuva Satu Pirinen.

Anni Hjerppe – Callboy. Kuva Satu Pirinen.

 

“Mitä suurempia esteitä hypätään ja mitä pienemmässä tilassa, sitä tärkeämpää on hyvän rytmin ja hevosen tasapainon säilyttäminen.”, von Eckermann korostaa.

Lopuksi von Eckerman totesi, että suomalaiset nuoret pärjäsivät tehtävässä oikein hyvin ja tehtävän myötä oli selvästi huomattavissa, että tasainen rauhallinen rytmi alkoi löytymään.