Osmo Metsälä (vas.) ja Marjukka Manninen luovuttivat Henri Ruosteelle Mestariratsastajamerkin. Kuva Iita-Maria Ahtiainen.

 

Suomen Ratsastajainliiton arvokkaimman urheilutunnustuksen, Mestariratsastajamerkin, myöntää Ratsastajainliiton hallitus. Helsinki Horse Show´ssa Mestariratsastajamerkit luovutettiin kouluratsastajille Henri Ruoste ja Stella Hagelstam sekä pararatsastaja Pia-Pauliina Reitille.   

Ruosteelle Mestariratsastajamerkki myönnetään olympiaedustuksesta ja menestyksestä EM-kilpailuissa sekä kansainvälisellä viiden tähden tasolla. Stella Hagelstamille Mestariratsastajamerkki myönnetään hänen menestyksestään kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailuissa, ja Pia-Pauliina Reitille hänen paralympialaisedustuksestaan.  

 

Marjukka Manninen (vas.), Stella Hagelstam, Pia-Pauliina Reitti ja Osmo Metsälä. Kuva Hanna Heinonen.

 

 

Henri Ruoste, s. 1982, on kilpaillut nuoresta asti niittäen menestystä SM- ja PM-tasolla aina poniluokista nuoriin ratsastajiin, mitaleita on kaikkia värejä. Seniorina hänellä on lukuisia kansainvälisiä GP-tason sijoituksia.  

Ruoste hankki kouluratsastuksessa maapaikan Tokion 2020 olympialaisiin vuoden 2019 lopussa, ja edusti Tokion olympialaisissa Suomea ratsullaan Kontestro Db. Ruoste ja Kontestro Db edustivat Suomea myös vuoden 2021 EM-kilpailussa Hagenissa, jossa ratsukko oli kuudes. Ratsukko pitää hallussaan myös Grand Prix-vapaaohjelman Suomen ennätystulosta voitettuaan alkuvuonna 2022 Dohassa viiden tähden kilpailussa vapaaohjelman tuloksella 84.245%.   

Stella Hagelstam, s. 1984, on kansainvälisen tason kouluratsastaja ja kuusinkertainen kouluratsastuksen Suomen mestari. Hän on edustanut Suomea senioreiden maajoukkueessa Caenin MM-kilpailuissa vuonna 2014 ja Herningissä vuonna 2022 sekä EM-kilpailuissa Herningissä vuonna 2013 ja Hagenissa vuonna 2021. 

Hagelstamin intohimo on hevosten kouluttamisessa. Yksilöllistä suunnittelua tarvitaan jokaisen hevosen kohdalla, jotta hevonen pystyy näyttämään potentiaalinsa. Onnelliset, terveet ja motivoituneet hevoset ovat hänen toimintansa lähtökohta. Hagelstam on edustanut maatamme kaikissa ikäryhmissä eri mestaruuskilpailuissa, kuten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa, nuorten EM-kisoissa sekä nuorten hevosten MM-kilpailuissa. 

Pia-Pauliina Reitti, s. 1989, asuu Mäntsälässä, missä hänen perheellään on iso maitotila.  Reitti teki keväällä 2018 vahvan nousun pararatsastuksessa ryhmässä IV. Hän edusti tanskalaisruunalla Supremo Suomea PM-kilpailuissa Norjan Kristiansandissa, ja voitti ryhmien 4-5 yhdistetyn mestaruuskilpailun Ypäjällä. 

Reitti ja Supremo ovat sittemmin edustaneet Suomea arvokilpailuissa useasti. Vuonna 2018 MM-kilpailuissa Tryonissa ratsukon sijoitus oli vapaaohjelmassa 8. ja henkilökohtainen sijoitus 9. Vuonna 2021 ratsukko kilpaili ensimmäistä kertaa paralympialaisissa Tokiossa, jossa sijoitus oli 12.