Kuva Tuija Järvinen

Kansainvälinen Ratsastajainliitto, FEI, vahvisti Helsinki International Horse Show´lle neljän vuoden jatkosopimuksen esteratsastuksen maailmancupille. Helsinki on yksi maailmanlaajuisen maailmancup-sarjan kovatasoisimman, Länsi-Euroopan liigan, osakilpailuista. FEI arvioi seikkaperäisesti kaikki Länsi-Euroopan liigan 14 kilpailujärjestäjää, jotka olivat mukana hakuprosessissa. Jokavuotinen maailmancupin hallisarja on vaatimuksiltaan korkeimmalla, viiden tähden tasolla. Järjestämisoikeus annettiin vuosille 2024 – 2027.

”Olipa hyviä uutisia”, huokaa tapahtumajohtaja Tom Gordin helpottuneena. ”Olemme järjestäneet Helsingin maailmancupin osakilpailua aina vuodesta 1986 asti.” Nykypäivänä Helsinki Horse Show on paljon muutakin kuin huippu-urheilua, mutta maailmancupin status ja osakilpailu on tapahtuman ”sydän ja dynamo”. ”Maailmancupin osakilpailun takia saamme nähdä maailman parhaat esteratsastajat Helsingissä joka lokakuu. Tapahtuma on ainoa mahdollisuuteemme vuosittain kokea ja nähdä maailman huiput livenä ja kosketusetäisyydeltä.”

Helsinki Horse Show on aina panostanut korkeaan laatuun. Kilpakentän erikoishiekkapohja, esteratojen suunnittelu ja estekalusto saavat FEI:n käyttämässä ECS pisteytyksessä aina yli 90 prosenttia maksimimäärästä. Sekä huippuratsastajat ja -hevoset arvostavat panostusta suuresti.

”On hienoa, että FEI:n hallitus on antanut Helsingille jälleen neljä upeaa Horse Show -vuotta”, toteaa Gordin tyytyväisenä.

Helsinki International Horse Show järjestetään 18.-22.10.2023 Helsingin jäähallissa. Tapahtumassa kilpailee kansainvälisten este- ja kouluratsukoiden lisäksi myös 240 suomalaisratsukkoa kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa.

Helsinki Horse Show´hun nimetyt suomalaisratsastajat
Kansainväliseen kilpailuun on nimetty seuraavat suomalaisratsastajat:

CSI5*, maailmancup
Aura Vasama, Lahti
Eveliina Talvio, Kylmälä
Annina Nordström, Saksa
Noora Pentti, Helsinki

CSI5*, ei osallistumisoikeutta maailmancupin osakilpailuun:
Janna Jensen, Somero
Petra Heikkinen, Kylmälä
Susanna Granroth, Janakkala
Jone Illi, Karijoki
Hugo Kogelnig, Kempele
yksi ratsastaja Ypäjä Horse Show´n Pohjola Diamond Open Grand Prix´stä

varalla: Jasmin Engblom, Salo, Pipsa Koski, Tervakoski ja Anni Hjerpe, Hyvinkää

Tiedustelut: tom.gordin@helsinkihorseshow.fi