Helsinki International Horse Show on aloittanut askeleensa kohti kestävämpää ratsastustapahtumaa jo vuonna 2017. Kestävyys ja vastuullisuus -teemat saavat jatkoa tänäkin vuonna, uuden hiilikavionlaskurin myötä. Hiilikavionlaskurin avulla on tarkoitus kartoittaa tapahtumassa syntyvä hiilijalanjälki sekä ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan.

Tapahtuma tullaan toteuttamaan ekokompassin standardien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että materiaalien kierrätyksestä ja uusiokäytöstä huolehditaan, hevosenlanta hyödynnetään energiaksi, ruokahävikki pyritään minimoimaan sekä ihmisten ja hevosten hyvinvoinnista tullaan pitämään erityistä huolta.

Jo aiemmilta vuosilta tuttuja vastuullisuuden tekoja myös jatketaan:

  • Tapahtumasta löytyvät vesipisteet pääsisäänkäynnin aulasta omien vesipullojen täyttämistä varten
  • Kids parkissa voi toista vuotta peräkkäin askarrella itselleen ylijäämämateriaaleista keppihevosen
  • Kierrätyspisteitä ja jäteastioita löytyy eripuolilta jäähallia kierrätyksen varmistamiseksi
  • Tapahtumassa on tarjolla kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja erillisissä merkityissä kioskeissa
  • Kuvat lähtölistoista löytyvät jokaisesta katsomoaukosta ja infopisteeltä. Otathan kuvan lähtölistoista mukaan itsellesi, kiitos. Näin vähennämme materiaalin määrää tapahtumassamme
  • Lisäksi tänä vuonna tapahtumaan on nimitetty myös häiriöyhdyshenkilö. Haluamme tällä varmistaa, että tapahtuma on häiriövapaa kaikille osallistujille

Toivomme, että tapahtumaan saavutaan viisaan ja kestävän liikkumisen periaatteiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa julkisen tai kevyen liikenteen suosimista. Pidemmän matkan tulijat voivat saapua kätevästi junalla tai vaihtoehtoisesti sopia kimppakyytejä autolla saapuessaan.

Kohta nähdään, vihdoinkin!