Vähän vanhaa, vähän uutta ja paljon huippu-urheilua

Helsinki Horse Show on onnistunut säilyttämään suosionsa. Viime syksynä tapahtuma teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen, yli 50 000. Vuoden 2020 Horse Shown ohjelmassa on taas tarjolla todella paljon kiinnostavaa.

Huippu-urheilu on Horse Shown ytimessä – tarjolla maailman parasta esteratsastusta

Vuodesta toiseen HIHSin kansainvälisiin luokkiin osallistuu merkittävä määrä maailman huippuesteratsastajia. Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI määrittää tarkkaan, kuinka monta ja millaisia luokkia maailmancupin osakilpailussa tulee olla. Ratsastajat saavat halutessaan tuoda kilpailuun kolme hevosta. Kaikille näille hevosille pitää olla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tietty määrä luokkia. Lauantain Land Rover GP ja sunnuntain Longines World Cup -luokat huipentavat koko suomalaisen ratsastusvuoden.

”Tulette yllättymään, miten moni suomalaisratsukko nousee kauden aikana GP-tasolle!”

Rien van der Schaft, Kuva Satu Pirinen

Kouluratsastuksessa tarjolla on lokakuussa sekä kansainvälinen GP sekä GP Kür. Kouluratsastusosio on neuvoteltu maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaftin kanssa. Hänellä oli erinomaisia ideoita liittyen suomalaisten kouluratsastajien näkymiseen Horse Showssa. Rien van der Schaft on kouluratsastuksen maailmanluokan ammattilainen ja hänen osaamistaan sekä näkemystään tullaan käyttämään Horse Shown kouluratsastusluokkien ja muun kouluohjelman kehittämisessä myös tulevaisuudessa. Ratsastajat pääsevät isolle areenalle, pystyvät hankkimaan arvokisakvaaleja ja ratsastamaan 5* tuomarin edessä. Rien van der Schaft kommentoi

Tulette yllättymään, miten moni suomalaisratsukko nousee kauden aikana GP-tasolle!

Suomalaisten parhaimmisto Helsinkiin

Suomalaisista kv-ratsastajista Anna-Juulia Kontio on jo vahvistanut tulonsa Helsinkiin. Kontio on hiljattain noussut takaisin 5* tasolle ja tekee paluuta huipulle. Henri Ruoste on luonnollisesti enemmän kuin tervetullut Horse Showhun. Toivottavasti hän saapuu Helsinkiin Tokion jälkeen, hänen olympiapaikkansahan on hyvin todennäköinen. Horse Shown yleisö ja fanit odottavat tietenkin näkevänsä suosikkinsa Jäähallissa.

SRL100 juhlavuosi huipentuu Horse Showssa

Suomen Ratsastajainliitto SRL juhlii 100. toimintavuottaan kuluvana vuonna. Juhlavuoden tapahtumat huipentuvat Horse Showssa lauantai-iltana. SRL tuottaa Horse Showhun mahtavan ja monipuolisen juhlanäytöksen, jota suunnittelemaan hankitaan ratsastus- ja viihdemaailmassa jo kannuksensa ansainneet tekijät. SRL100 iltaan kannattaa tulla mukaan juhlimaan!

Kotimaisille ratsastajille tarjolla runsaasti luokkia ja Grand Slam -finaali

Tämän vuoden uuden sarjan, Grand Slamin finaali kilpaillaan Horse Showssa. Siihen saavat osallistua myös ratsukot Pohjoismaista ja Baltian maista, mikäli he menestyvät kauden mittaan Grand Slam -osakilpailuissa.  Suomalaisille nuorille ratsastajille Horse Show tarjoaa paitsi upean elämyksen jo osallistumisesta, myös ainutlaatuista kokemusta isosta kansainvälisestä areenasta. Kotimaisia luokkia on tarjolla aina 80cm luokista 140cm luokkiin asti.

Suomenhevoset Horse Showssa

Marja Tetri-Rantanen ja Niisun Nestori. Kuva Satu Pirinen

Suomenhevonen, upea kotimainen rotumme on lunastanut paikkansa Horse Showssa. Vuoden mittaan käytyjen karsintaluokkien perusteella suomenhevosten 10 parasta on kvaalannut Horse Shown finaaliin, jossa suomenhevosten paremmuus ratkeaa perjantai-illan huikeassa finaalissa.

Klinikat ovat tulleet HIHSiin jäädäkseen – 2020 uutuusklinikka keskittyy kilpahevosen rakenteeseen

Nuorten hevosten luokissa tullaan näkemään Laatuarvostelussa menestyneitä hevosia. Perjantai-iltana on katsojille tarjolla uusi klinikka, jossa ammattivalmentajat tarkastelevat ja kommentoivat urheiluhevosen rakennetta. Eli mitkä rakenteelliset ominaisuudet hevosella pitää olla, että se parhaiten suoriutuu annetuista tehtävistä kilpailuissa.

Horse Showssa myös sekä koulu- että esteklinikka ovat tulleet jäädäkseen. Ne ovat erittäin suosittuja, ja klinikoiden vetäjiksi kutsutaan maailman ehdottomia huippunimiä.

Katse omistajiin ja kasvattajiin

Horse Showssa halutaan tänä vuonna huomioida erityisesti hevosten omistajia ja kasvattajia. Hehän mahdollistavat koko ratsastusurheilun. Nuorten hevosten luokkiin kutsutaan sekä kasvattajat että omistajat, ja he sekä yleisö kuulevat arvioinnin hevosista paikalle kutsutulta lajin kansainvälisen tason asiantuntijalta.

Lasten Matinea – suosittu perinne

Lapsiperheille ja lapsenmielisille Lasten Matinea on jokavuotinen elämys. Moni pikkukatsoja on juuri Lasten Matineasta saanut hevos- tai ehkä ponikärpäsen pureman ja innostunut kokeilemaan oikeaa ratsastusta. Horse Show ja Helsingin kaupunki kutsuvat tänäkin vuonna yli 4000 lasta perheineen kokemaan ja kohtaamaan jotain ainutlaatuista – eläviä poneja ja hevosia!

Kuva Satu Pirinen

Ja tietenkin, paitsi huippu-urheilua, Horse Show on tänäkin vuonna viihtymistä, yhdessäoloa, meet & greet -tapaamisia, vanhoja ystäviä ja uusia tuttavuuksia, expo-ostoksia – 5 päivää ja yli 60 tuntia ohjelmaa!

Helsinki Horse Show 21.-25.10.2020 Jäähallissa Helsingissä

Lisätiedot Tom Gordin, tapahtumajohtaja tom.gordin@helsinkihorseshow.fi