33. Helsinki Horse Show oli jälleen suurmenestys. Maailman huippuratsastajat, joukossa useita EM-mitalalistia, tarjosi Jäähallin suuryleisölle huikeita suorituksia viikonlopun pääkilpailuissa.

Land Rover Grand Prix oli sveitsiläisten juhlaa. Pisimmän korren veti Lontoon ja World Cup-finaalien kolminkertainen kultamitalisti, suosittu Steve Guerdat uudella ratsullaan Alamo. Hänen nopea virheetön uusinta vei voiton ennen toiseksi tulleelta maanmieheltään, Romain Duguet´lta. Suomen Juulia Jyläs jatkoi upeita suorituksiaan maailman eliitin joukossa ja ratsasti virheettömän perusradan Guilherme Jorgen vaativalla radalla. Uusinnan pudotus ei paljon himmentänyt Jyläksen suoritusta, joka näin sai jatkoa Oslon GP-kisan upealle kakkosijalle.

 


Steve Guerdat & Alamo. Kuva © Satu Pirinen

Horse Shown loppuhuipentuma koettiin sunnuntaina Longines FEI World CupTM Jumping -kilpailussa. Romain Duguet metsästi hattutemppua, kahden edellisen vuoden voittojen jatkeeksi. Päivä ei ollut Duguet´n vaan hän keskeytti pudotusten jälkeen. Viime metreillä kisakutsun saanut Hollannin arvokisamitalisti Jur Vrieling ja ori VDL Glasgow v. Merelsnest sen sijaan olivat huippuiskussa. Vrieling lähti yhdeksän ratsukon uusintaan viimeisenä, käyttäen kaikki lyhyet tiet hyväksi sekä ratsastaen loppusuoralle kovaa ilman jarrua. ”Lentävä hollantilainen” antoi näin jatkoa hollantilaisten Horse Show’n alkuvuosien voittokulkuun, jolloin he dominoivat Helsingin pääkilpailuja useiden vuosien ajan.

Jur Vrieling & VDL Glasgow v. Merelsnest. Kuva © Satu Pirinen

Lähes 50 000 kävijää viihtyi Jäähallissa

Suuryleisö otti lukuisat uudistukset hyvin vastaan. Ohjelmatarjontaa oli rukattu reippaalla kädellä; päiviä oli lisää ja Jäähalli oli satsannut ravintolapalveluihin. Yleisön tyytyväisyys käy ilmi tuoreesta kävijätutkimuksesta (Sponsor Insight Oy Helsinki Horse Show kävijätuktimus 2017).

Päänäytöksissä oli lähes täyttä ja yleisö viihtyi hyvin. Erityisesti kehuttiin tunnelmaa, mutta myös urheilullista tasoa ja viihtyvyyttä. Yleisön suurin mielenkiinto kiteytyy kansainväliseen esteratsastuksen, joka tänä vuonna oli entistä korkeatasoisempaa. Myös kansainvälinen kouluratsastus sekä miniklinikat ovat kävijöiden mieleen. Monipuolinen oheisohjelma näyttää tarjoavan osalle kiinnostavaa seurattavaa, osalle taas tilaisuuden tavata tuttavia, käydä syömässä tai shoppailemassa.

Helsinki Horse Show 2018 järjestetään 17.-21. lokakuuta.

Tiedustelut Tom Gordin, tapahtumajohtaja / tom.gordin@helsinkihorseshow.fi