Länsi-Euroopan liigassa hypättiin tänä talvena 14 osakilpailua ja niihin otti osaa huikeat 159 urheilijaa. Heistä 85 sai maailmancupin pisteitä. Perinteinen, jo 35. Helsingin osakilpailu oli heti kauden toinen.  World Cup finaali on pääsiäisenä 4.-8.4. Omahassa, Yhdysvalloissa kolmessa lajissa, este- ja kouluratsastuksessa ja vikellyksessä. Viime vuonna Leipzigissa esteratsastuksen voittajaksi kruunattiin Martin Fuchs, ja hän pääsee puolustamaan voittoaan Omahaan.

Länsi-Euroopan liigan voittoon ratsasti maailmanlistan ykkönen Henrik von Eckermann. Ruotsalainen voitti kaksi osakilpailua ja sai pisteitä myös kuudessa muussa osakilpailussa. Sarjassa toiseksi sijoittui maailmanlistan kolmonen, ranskalainen Julien Epaillard. Hän teki hattutempun voittamalla Lyonissa, Madridissa ja Amsterdamissa. Kolmas on maailmacupin finaaleissa kultaa, hopeaa ja pronssia voittanut Daniel Deusser. Britti Harry Charles on neljäs ja tuttu Helsingin kävijä Kevin Staut viides. Hän osallistui yhteensä 13:sta osakilpailuun tällä kaudella.

Lentolipun Omahaan saivat myös Helsingin kakkonen Gerrit Nieberg ja kolmonen Janne F. Meyer-Zimmermann. Toisen sukupolven norjalainen esteratsastaja Victoria Gulliksen, joka oli toinen Oslossa ja kuudes Helsingissä, on myös mukana finaalissa.  Helsingin häikäisevä kaksoisvoittaja Angelica Augustsson Zanotelli on sarjassa 26. tilalla, eikä mahdu Länsi-Euroopasta lähtevien 18 finalistin joukkoon. Hänen puolisonsa Marlon Modolo Zanotelli, joka puolestaan voitti Bordeaux´n osakilpailun ja oli toinen Lyonissa, on 20., ja hänellä on mahdollisuudet päästä Omahaan, jos jotkut 18. parhaasta jäävät pois.

Suomalaiset jäivät ilman maailmancupin pisteitä. Anna-Julia Kontio ja Maiju Mallat hyppäsivät Helsingin lisäksi kahdessa muussa osakilpailussa, ja Jasmin Seppälä yhdessä. Viime keväänä finaalissa ollut Noora Pentti hyppäsi tällä kaudella vain yhden osakilpailun.

FEI World Cup Finals, Omaha 2023

Victoria Gulliksen ja Equine America Papa Roach HIHS.ssä 2022, kuva Satu Pirinen