Viime viikonloppuna ratkottiin koko maailmancup-sarjan loppuhuipentuma, maailmancupin finaali Göteborgissa. Pitkäaikainen, hyväksi todettu kisakonsepti tarjosi huikean kilpailun läpi viikonlopun. Päinvastaisella paremmuuslähdöllä rakentuva kisa, jossa aina seuraavana lähtevä ratsukko voi puhtaalla radalla mennä johtoon, on yleisön mieleen. Runsaslukuinen haltioitunut ruotsalaisyleisö eli täysillä mukana. Heikoimmilta sijoilta noussut kotisuosikki Peder Fredricson ratsasti kaksi virheetöntä rataa vaikealla 160 cm radalla. Näin hän oli hetken jopa maailmancupin voitossa kiinni. Kaksi jäljellä, nuori Martin Fuchs ja maailman ranking-ykkönen Steve Guerdat, molemmat Sveitsistä. Nyt oli Sveitsin päivä. Molemmat jatkoivat puhtaiden suoritustensa sarjaa ja valloittivat näin kulta- ja hopeamitalit Sveitsiin – kaksoivoitto historiallinen sekin! Steve Guerdat on kaikilla mittapuilla yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä esteratsastajia. Erityisesti 2010-luku on ollut hänen vahvaa hegemoniaa. Lontoon olympiakulta sekä kolme maailmancupin finaalin voittoa, ja tällä hetkellä maailmanlistan ykkössija sen todistaa.

Helsinki Horse Show tähtiratsastajat menestyivät erinomaisesti Göteborgissa. Finaaliviikonloppuun ylsi 11 maailman kovimman liigan (WEL) 18:sta paikasta. Lopputuloksissa finaalin Top 10:iin mahtui lukuisia HIHSin ratsastajia kärkikolmikon lisäksi, mm. Daniel Deusser ja Max Kühner.

Helsinkiin on jo pitkään saapunut merkittävä osa maailman ehdottomasta huipusta, toteaa Göteborgissa ollut tapahtumajohtaja Tom Gordin.

 

Emme moneen vuoteen ole tarvinneet ”shopata” ratsastajia Helsinkiin, vaan takuuvarmat hyvät puitteet, lähes puoli miljoonaa euroa palkintoina, sekä arvokkaat maailmancup-pisteet tuovat huiput Helsinkiin. Ainoa mahdollisuus nähdä huiput kosketusetäisyydellä livenä on saapua Helsingin Jäähallille lokakuussa, jatkaa Gordin.

Steve Guerdat ja Alamo Helsingissä 2017
© Satu Pirinen