Gudrun Patteet ja Sea Coast Pebbles Z. Kuva Satu Pirinen.

Helsingin maailmancupin, Longines FEI Jumping World Cup™, loppuhuipennus, uusinta aikaa vastaan, oli varsinainen jännitysnäytelmä. Kymmenen ratsukkoa lähti aina 165 cm korkeita esteitä sisältävälle uusintaradalle, jossa oli pitkiä, nopeita laukkapätkiä ja tiukkoja kaarteita. Kärkikolmikon ajat olivat 0,21 sekunnin sisällä seitsemän esteen uusintaradalla.Voittaja Gudrun Patteet luotti hevosensa Sea Coast Pebbles Z:n luontaiseen nopeuteen, eikä joutunut pettymään. Belgialainen voitti Helsinki Horse Show´ssa uransa ensimmäisen maailmancupin.-Hevoseni on ihan mahtava, vähän kuuma, joskus liiankin kuuma. Se on voittanut aikaisemmin yhden viiden tähden grand prix´n, joten tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun se hyppää upeasti, Patteet kehui ratsuaan.

Hans-Dieter Dreher ja Embassy II. Kuva Iita-Maria Ahtiainen.

Uusinnan viimeinen ratsukko Hans-Dieter Dreher ja Embassy II laukkasi vauhdikkaimmin radan poikki viimeiselle esteelle, mutta jäi siitä huolimatta toiseksi 0,17 sekunnin erolla.-Näin Gudrunin radan juuri ennen omaani ja tiesin, että minun täytyy laukata todella kovaa, ja sen me teimme. Olen erittäin tyytyväinen hevoseeni, se on jo 17 vuotta ja oli tänään aivan mahtava, Dreher kiitti.

Peder Fredricson ja Hansson Wl. Kuva Satu Pirinen.

Kolmas sija meni Tryonin MM-joukkuehopeamitalisti Peder Fredricsonille Hansson WL:llä. Maailmanlistan kymmenen parhaan joukkoon kuuluva ruotsalainen tähtää seuraavaksi Göteborgin maailmancupin finaaliin huhtikuussa.-Aivan ilmeisesti olisin voinut puristaa vähän lisää jossain kohdassa, mutta olen tyytyväinen tähänkin tulokseen. Uusinta oli todella onnistunut, koska siinä sai hyvän rytmin. Rata oli hevosille todella nopea, mutta meidän ei tarvinnut rasittaa hevosia tiukoilla kaarteilla. Tärkeintä oli löytää hyvä rytmi, kertoo Göteborgin maailmancupin finaaliin tähtäävä ruotsalainen.Brasilialainen ratamestari Guilherme Jorge onnistui täydellisesti luomaan maailmancupista yleisöä sykähdyttäneen jännitysnäytelmä, joka miellytti myös ratsastajia. Oslossa pistesijoille ratsastanut Anna-Julia Kontio ja Ornellaia aloitti perusradan vakuuttavasti, mutta sai pudotuksia loppuradasta.

Anna-Julia Kontio ja Ornellaia. Kuva Satu Pirinen.

-Tulin vähän liian luottavaisesti yhdeksännelle esteelle, jossa tuli pieni virhe. Saimme samankaltaisen virheen myös kolmoissarjalla. Olen siitä huolimatta todella tyytyväinen hevoseeni tänä viikonloppuna. Oli upea tulla takaisin Helsinkiin, se on lempikisani. Odotan innolla ensi vuotta, Englannissa työskentelevä Kontio kertoi tyytyväisenä.

Emma Broända ja Norris hyppäsivät uransa ensimmäisen maailmancupradan, mutta keskeyttivät suorituksen useiden pudotusten jälkeen.Helsinki Horse Show´ssa oli tänä vuonna yli 46.000 kävijää. Ensi vuonna maailmancupin kilpailu järjestetään vielä Helsingin Jäähallissa, mutta sen jälkeen tapahtuma siirtyy remontin vuoksi uuteen, vielä avoimeen paikkaan. Ensi vuoden Helsinki Horse Show järjestetään siis 23.-27.10.2019 Helsingin Jäähallissa.Longines FEI Jumping World Cup™ 165 cm, Lähti 38, sijoittui 12. 1) Gudrun Patteet/Sea Coast Pebbles Z, Belgia 0-0/39,30, 2) Hans-Dieter Dreher/Embassy II, Saksa 0-0/39,47, 3) Peder Fredricson/Hansson Wl, Ruotsi 0-0/39,51, 4) Philipp Weishaupt/Asathir, Saksa 0-0/39,86, 5) Steve Guerdat/Hannah, Sveitsi 0-0/40,10, 6) Christian Ahlmann/Clintrexo Z, Saksa 0-0/40,43, 7) Christophe Vanderhasselt/Identity Vitseroel, Belgia 0-0/40,46, 8) Olivier Robert/Tempo de Paban, Ranska 0-0/40,70, 9) Luca Maria Moneta/Connery, Italia 0-4/43,07, 10) Arthur da Silva/Inonstop van T Voorhof, Sveitsi 0-8/43,77, 11) Olivier Philippaerts/H&M Legend of Love, Belgia 4/68,36, 12) Francois Jr Mathy/Uno de la Roque, Belgia 4/71,88,…32) Anna-Julia Kontio/Ornellaia, Suomi 12/73,73,…36) Emma Broända/Norris, Suomi keskeytti,… Täydet tulokset: LINKKI