Geir Gulliksen ja VDL Groep Quatro, kuva Satu Pirinen

Ruotsalaiset ovat usein venyneet voittoon kotiyleisönsä edessä Göteborgin maailmancupissa. Tällä kertaa todellinen pitkän linjan kulkija ja ratsastusmaailman väripilkku, Norjan Geir Gulliksen ja pieni, lahjakas ruuna VDL Groep Quatro saivat ruotsalaisyleisön liekkeihin. Juuri 60 vuotta täyttänyt Gulliksen kertoo kilpailleensa Göteborgin maailmancupissa jo lähes 30 vuotta, joten uran ensimmäinen voitto maistui erityisen makealta. Vaikka Gulliksen putosi palkintojenjaossa kunniakierroksella satulasta…

Gulliksen on myös yksi Helsinki Horse Show´n pitkäaikaisimmista kansainvälisistä kilpailijoista. Hän kisasi Suomessa jo 1980-luvulla ennen kuin Horse Show perustettiin. Nykyään hän tuo Helsinkiin mukanaan myös lapsensa Victorian ja Johan-Sebastianin. Molemmat ovat kisanneet maansa EM-joukkueissa, kuten isänsäkin. Kilpaileminen onkin Gullikseneille koko perheen businesta.

Göteborgissa nähtiin Länsi-Euroopan liigan viimeinen, 14:s maailmancupin osakilpailu. Göteborgin maailmancupin, Longines FEI Jumping World Cup™ toiseksi sijoittui Oslon osakilpailun voittaja, vasta 22-vuotias sveitsiläinen Bryan Balsiger ja Twenytwo Des Biches. Molemmat varmistivat näin Göteborgissa itselleen paikan Las Vegasin maailmancupin finaaliin huhtikuussa. Kolmas oli ranskalainen olympiakultamitalisti Kevin Staut For ja Joy van’t Zorgvliet HDC.

Länsi-Euroopan liigasta finaaliin pääsee 18 parasta. Helsingin osakilpailun ja Grand Prix´n voittanut Robert Whitaker ei saanut Göteborgissa lisää pisteitä ja jäi liigassa 21. sijalle.

Tulokset Gothenburg Horse Show

Länsi-Euroopan liigan sarjataulukko