Helsinki International Horse Show 18.-22.10.2023Julkaisuvapaa tiedote 

Tuore Euroopan mestari Steve Guerdat on vahvistanut tulevansa Helsinki Horse Show´hun. Maailmanlistan kolmonen, Guerdat täydentää jo äärimmäisen kovatasoista osallistujakaartia Helsingin maailmancupiin.

Ruotsista tulevat maailmanlistan ykkönen, kaksinkertainen maailmanmestari ja kevään maailmancupin finaalin kultamitalisti Henrik von Eckermann sekä Peder ja Jens Fredricson, jotka ovat olleet viime vuosina varmistamassa maalle historiallisen triplan – joukkuekultaa peräkkäisissä olympialaisissa, MM-kilpailuissa ja EM-kilpailuissa.

Kun joukkoon lisää vielä Martin Fuchsin, monikertaisen arvokisamitalistin, maailmanlistan viitosen ja tuoreen kolmen miljoonan dollarin kilpailun voittajan, voi todeta, että Helsingissä ovat paikalla tämän hetken kuumimmat esteratsastajat.

Eivätkä he tule pääsemään helpolla, sillä he saavat vastaansa entisen maailmanlistan ykkösen Daniel Deusserin, tuore EM-joukkuepronssimitalisti Max Kühner ja monia muita tunnettuja nimiä.

Steve Guerdat ja Dynamix de Belheme Kuva: HIHS – Satu Pirinen

 

Suomea Helsingin kansainvälisissä luokissa edustaa tänä vuonna joukkue täynnä nuoria tähtiä, nuorimpina lapsiratsastajien EM-mitalisti Hugo Kogelnig, 14, ja junioreiden Euroopan mestari Jone Illi, 16. Mukana ovat myös Pipsa Koski, Aura Vasama, Eveliina Talvio ja Annina Nordström. Kokeneempaan joukkoon kuuluvat Noora Pentti, Janna Jensen, Susanna Granroth ja Petra Heikkinen.

Kouluratsastajista kansainvälisissä luokissa mukana ovat SM-mitalistit Ville Vaurio, Stella Hagelstam, Elisabet Ehrnrooth ja Siiri Kyrö. He saavat vastaansa tasokkaan ruotsalaisjoukkueen MM- ja EM-ratsastaja Jeanna Högbergin ja olympiaratsastaja Mads Hendeliowitzin johdolla.

Kansainväliset luokat kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin eli 20.-22.10. Helsingin Jäähallissa. Tapahtuma alkaa jo keskiviikkona, jolloin kilpailevat kotimaiset ratsukkomme. Viiden päivän aikana Jäähallissa nähdään lähes 1000 kisalähtöä, 28 luokkaa ja 300 hevosta.

 

’Helsinki Horse Show on maamme suurin vuosittainen sisäareenatapahtuma Helsingin Jäähallissa 18.-22.20.2023 järjestettävään suurtapahtumaan odotetaan jälleen 50.000 kävijää. Kansainväliset huippuratsastajat 20 maasta kisaavat lähes 500.000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä maailmancup-pisteistä.