Daniel Deusser Longines FEI World Cup ™️ 2018 Kuva: Satu Pirinen

”Tuntuu tosi makeelta. Ei ollut itsestään selvyys, että Helsinki Horse Show jatkuu kahden koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen”, tapahtumajohtaja Tom Gordin hehkuttaa.

Helsinki Horse Show´ssa nähdään useita maailman kärkinimiä. Olympiakultamitalisti ja kolminkertainen maailmancupin finaalin voittaja Steve Guerdat, MM-joukkuekultamitalisti Jens Fredricson, MM-joukkuehopeamitalisti Harrie Smolders, Calgaryn GP-voittaja Daniel Deusser, Pariisin GP-voittaja Marlon Modolo Zanotelli ja olympiajoukkuekultamitalisti ja Euroopan mestari Kevin Staut. Palkintorahaa on jaossa 500 000 euroa.

Horse Show´n ehdoton kohokohta on maailmancupin osakilpailu, FEI Longines Jumping World Cup™, sunnuntaina. Uusi koko päivän kattava Supersunnuntai-lippu tarjoaa kaiken, mitä vaativa katsoja voi toivoa. Lauantaina Land Rover Grand Trophy kerää maailman huiput kilpailemaan 100 000 eurosta.

Horse Show’n toinen pääluokka on aina huikea jännitysnäytelmä, jossa suomalaisilla on erinomainen mahdollisuus menestyä. Paikalla on parhaimmistoamme, kuten Anna-Julia KontioJasmin SeppäläNoora Pentti ja Maiju Mallat. Helsinki toimii uusille nimille ponnahduslauta ehdottomalle huipulle. Tänä vuonna kannattaa pitää silmällä nuoria brittejä Jack Whitakeria ja Lily Attwoodia, belgialaista Gilles Thomasia ja tanskalaista Emil Hallundbaekia ja yhdysvaltalaista Alessandra Volpia. Suomalaisista nuoria tähtiä ovat Pipsa KoskiEveliina Talvio ja tuore junioreiden Euroopan mestari Jone Illi, joka kilpailee ensimmäistä kertaa huippuja vastaan.

Steve Guerdat, Longines FEI World Cup™️2019 Kuva: Satu Pirinen

”Tällä hetkellä näyttää hyvältä, sillä lipunmyynti on edennyt kuten edellisenä ennätysvuonna 2019. Ja myös tapahtuman tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä saimme juuri tiedon Helsingin kaupungilta, että Horse Show järjestetään Jäähallissa myös ensi vuonna!”

Vastuullinen Helsinki Horse Show

Helsinki tunnetaan tapahtumajärjestäjänä ympäristöasioiden edelläkävijänä. Tänä vuonna otetaan käyttöön hevostapahtumiin soveltuva ”hiilikavionjälkilaskuri”, jonka avulla kehitetään järjestelyjä entistä ympäristöystävällisemmäksi. ”Horse Show on kansainvälinen tapahtuma, jolle korkea laatu ja asiakastyytyväisyys ovat tärkeitä päämääriä. Arvot ovat kaiken toimintamme perusta, ja otamme ympäristön, ihmisten ja hevosten hyvinvoinnin ja vastuullisuuden vakavasti.” Hevosten majoitustiloissa pitää olla esimerkiksi aiempaa enemmän karanteenikarsinoita, ja hevosten terveyttä, erityisesti infektio-oireita seurataan tarkoin kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n ohjeiden mukaisesti.

FEI:n mekaaninen kavio laukkaa Jäähallissa

Mekaaninen kavio varmistaa kentän laadun.

FEI:ssä on otettu käyttöön mekaaninen kavio, jolla mitataan objektiivisesti kilpailupaikan pohjan laatua, kuten sen pitoa ja kimmoisuutta. Tuo ”kavio” tulee Helsinkiin mittaamaan kuituhiekkapohjaa koko tapahtuman ajaksi.

Viisipäiväinen suurtapahtuma

Helsinki Horse Show polkaistaan käyntiin keskiviikkona 19.10. kansallisilla Amateur Tourilla ja uusilla Pohjola-sarjoilla. Perjantaina 21.10. alkavat kansainväliset luokat. Lauantaina 22.10. on toinen pääluokista, Land Rover Grand Trophy, jossa kilpaillaan 100 000 eurosta. Tämän vuoden erikoisuus on lauantai-illan Helsingin vuoden 1952 olympia-teema. Illalla hypätään luokka, jonka rata on replika olympiaradasta ja mukana on kopioita olympiaesteistä. Nuorten EM-kultamitalistit Jone Illi ja Elmo Jankari haastavat hevostaidoissa kaksinkertaisen olympiakultamitalisti Toni Niemisen.

Lisätietoa tapahtumasta www.helsinkihorseshow.fi

Kansainvälisten ratsastajien listan näet täältä ja kansallisten ratsastajien listat täältä.

Helsinki International Horse Show on esteratsastuksen maailmancup -sarjan osakilpailu. Maailman parhaat ratsastajat ja upeat hevoset valtaavat Helsingin Jäähallin lokakuussa. Koe jännitystä ja elämyksiä huippu-urheilun ja sykähdyttävän show’n parissa yhdessä yli 40 000 muun kävijän kanssa. 

Tervetuloa Helsinki Horse Show’hun 2022!