Tärkeä, mutta helposti unohtuva osa show’ta on ehdottomasti lipunmyynti, sillä vaikka toimintamme ei aktiivisesti näy tapahtuman aikana, ilman kävijöitä ja lipputuloja tapahtumaa ei pystyttäisi järjestämään. Helsingin Jäähallin pääovilta hieman Laakson kentälle päin sijaitsevasta lisäsiivestä löytyvä lipunmyynti on paikka, jossa moni kävijä ottaa ensikosketuksen tapahtumaan. Siksi onkin tärkeää, että lipunmyynnin seitsenhenkinen ryhmä hoitaa asiakaspalvelun vaivatta ja iloisesti aamusta iltaan kaikkien viiden tapahtumapäivän ajan suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi.

Ryhmämme koostuu yli 35 HIHS-vuoden vapaaehtoiskonkarista aina tänä vuonna uutena aloittaviin henkilöihin. Tänä vuonna poikkeuksellisesti vaihtuu myös ryhmänjohtajaksi ryhmässä pitkään vapaaehtoisena toiminut Sanna Talola. Osalla lipunmyynnin porukkaa hevoset ovat jopa ammatti, ja osalle ainoa kosketus hevosharrastukseen tällä hetkellä onkin vain Horse Show, sillä tapahtuma on niin mahtava osa kotimaista hevostapahtumakenttää, että mukaan on vain pakko päästä.

Helsinki Horse Show’n lippujen myynti ei ole ihan helpoimmasta päästä, sillä sekä tapahtumapäiviä, näytöksiä että erilaisia lipputyyppejä on paljon. Tai ainakin näin ammattilaislipunmyyjät kertovat meille. Meiltä homma sujuu joka vuosi ennen kisojen alkua tehtävän harjoittelun jälkeen kuin emme olisi mitään muuta tehneetkään! Runsas valikoima aiheuttaa joskus sekaannuksia myös asiakaspuolella, kun ei ihan tiedetä, halutaanko näytöslippua, kokopäivälippua, lastenlippua vai aikuisten lippua, ja mihin näytökseen. Pyrimme aina löytämään asiakkaan, eli juuri sinun, kannalta parhaan mahdollisen lippuvaihtoehdon, jotta sinulle jäisi heti kättelyssä hyvä ja toimiva kuva tapahtumasta ja haluaisit ehdottomasti tulla meille toistekin.

Näytöslippujen myynnin lisäksi lipunmyynnissä hoidetaan myös ennakkolippujen luovutusta, eli mikäli saat tiedon, että liput ovat noudettavissa jäähallilta, saat ne siis meiltä. Jos sinulla siis on liput jo olemassa mutta saavut kaverisi kanssa eri aikaan, voit jättää lipun meille ja kaverisi pääsee noutamaan lippunsa helposti tiskiltämme, kunhan itse ehtii paikalle. Meiltä luovutetaan jonkin verran myös sopimuslippuja sekä yhteistyökumppaneiden ja ratsastusseurojen Hyvässä Seurassa -kampanjan lippuja, joita ei ole voitu toimittaa jo etukäteen käyttäjilleen.

Kiireisimmät hetket lipunmyynnissä ovat usein ennen pääluokkien ja -näytösten alkua, eli hetket ennen lauantain Grand Prixin tai sunnuntain World Cupin alkua. Näinä aikoina kannattaa varautua jonoihin ja tulla paikalle jo hyvissä ajoin. Toisaalta muutamana vuonna myös Lasten Matinea on yllättänyt ja vetänyt jonoa pitkälle Nordenskiöldin kadulle asti, ja joka vuosi jokunen kannustaja tulee katsomaan oman tuttavansa tai sukulaisensa suoritusta ihan viime hetkessä ennen kuin ratsastaja saapuu radalle, jolloin nopea ostoprosessi on erityisen tärkeä. Varminta onkin siis varata aikaa lipun ostoon ennen oman näytöksen alkua tai tulla ostamaan liput etukäteen jo keskiviikkona tai torstaina, jolloin meillä on kaikista rauhallisinta.

Nähdään lipputiskillä taas lokakuussa!