Helsinki Horse Show’n pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kultajousi Oy:n Hanna-Maria Korpi on ratsastusurheilun todellinen moniottelija. 

Olet pitkänlinjan hevosihminen. Kerrotko hevostaustasi?

Olen Korven ravisukuun syntynyt ja koko elämäni ajan ollut hevosten kanssa tekemisissä. Koko lapsuuden olen viettänyt ravihevosten parissa. Muutama shettis meillä oli myös, kun olin lapsi. Aloitin kilparatsastuksen esteratsastuksessa kaksitoistavuotiaana. Vuonna 2012 lähdin yhden oman nuoren hevosen kanssa ulkomaille, kun kaupallisten opintojen jälkeen pääsin töihin Saksaan Holsteiner Verbandille. Siellä toimin ensin assistenttiratsastajana Holsteiner hevosten huutokaupassa. Sen jälkeen sain vakituisen työn Holsteiner Verbandin oriasemalta. Myöhemmin kilpailin mm. Saksan valtion siittolan Landgestut Redefinin nuorilla oriilla yhden kauden.

Kuva Sara Bohadjum

Toimin ulkomailla yhteensä seitsemän vuotta, pääosin nuorten hevosten ratsuttajana. Nyt pidän tallia Mäntsälän Hautjärvellä puolisoni kanssa. Meillä on 19 hevosen talli, jossa meillä on satulaan laitettavia nuoria hevosia, muutama yksityisasiakas sekä muutama oma hevonen. Kilpailen kansallisella tasolla esteratsastuksessa.

Toimit useassa hevosalan järjestössä luottamustehtävissä. Mikä kiinnostaa järjestöelämässä?

FWB-yhdistyksen hallituksessa toimin suurella intohimolla ratsujalostuksen puolesta. Olen saanut paljon kokemusta ulkomailta, joten haluan tuoda omaa näkemystä ja ammattitaitoa oriiden pitämiseen ja sukulinjojen tarkkailuun sekä kehittämiseen, erityisesti estesukuisten hevosten parissa. 

SRL:n toiminnassa haluaisin parhaalla mahdollisella tavalla tuoda esille taitoja, joita tarvitsemme ymmärtääksemme hevosta. Tarvitsemme osaavia ammattilaisia lajin pariin jatkossakin ja hevosmiestaito on lajille elintärkeää. Estekomiteassa haluan parhaani mukaan ajaa nuorten hevosten etua ja kehittää niiden asemaa suomalaisessa ratsastusurheilussa. Koen, että olemme siinä kuluneen vuoden aikana hyvin onnistuneet estekomitean kokoonpanolla.

Kultajousi on mukana tukemassa hevosurheilua. Kerro vähän siitä.

Kultajousi toimii yhteistyökumppanina useassa eri urheilulajissa. Hevosurheilulla on pitkät perinteet ja Kultajousi Oy tukee ylpeänä myös ratsastusta sekä raviurheilua. Hevosten asema suomalaisessa urheilussa sekä harrastetoiminnassa on merkittävä. Hevosurheilu edustaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Olet ratsastanut Horse Show’ssa. Onko tähtäin sinne v. 2022?

Kyllä, kilpailin Helsingissä omalla hevosellani vuonna 2019. FWB hevoseni So Chique (kasvattaja Silja Oranen-Ben Fatma) palkittiin tuolloin parhaana nelivuotiaana estehevosena. Tuon kyseisen tamman veli on omistuksessani ja kilpaillut hyvin kaudella 2021. Toivon sen vielä yltävän siskonsa saappaisiin myös Helsinki Horse Show’ssa. Minulla on tällä hetkellä käytössä myös muita nuoria tulevaisuuden estehevosia, joilla saattaa jopa olla mahdollisuus kilpailla tulevassa Helsinki Horse Show’ssa, kuitenkin hevosten ehdoilla mennään ja katsotaan mitä tuleva kausi tuo tullessaan.