Estekunnostusryhmä vastaa kilpailuiden estemateriaalista HIHSin alusta loppuun. Ryhmä maalaa ja kunnostaa koko olemassa olevan estekaluston joka vuosi, jotta kilpailuissa olisi käytettävissä mahdollisimman laadukkaat ja hyvännäköiset esteet. Maalausurakan jälkeen esteisiin kiinnitetään sponsoreiden mainosmateriaalit, jonka jälkeen esteet ovat valmiita areenalle. Ryhmänjohtajat Veera Korhonen ja Hanna-Maija Lahtinen ovat myös suunnitelleet lähes kaikki Helsinki Horse Show’ssa käytettävät esteet ja vain World Cup -sarjan pääsponsorin Longinesin ja kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n esteet tulevat valmiina.

Ryhmänjohtajien työ alkaa jo kauan ennen tapahtumaa. Esteiden suunnittelun lisäksi he huolehtivat tarpeiston inventoinnista ja hankinnasta, maalien menekin laskennasta ja maalitilauksesta sekä ryhmän henkilöstöhallinnosta.

Kilpailuiden aikana estekunnostusryhmä huolehtii esteiden ulkonäöstä ja kunnosta. Radan rakentamisen jälkeen esteet puhdistetaan paraatikuntoon ja tarvittaessa esteitä korjataan. Ryhmä toteuttaa myös ratamestareiden toiveita ja on aina valppaana, mikäli korjaustarpeita ilmenee. Korkeatasoisen kansainvälisen kilpailun vaatima laatu on ryhmäläisille kunnia-asia ja tämän ovat huomioineet myös kilpailijat kiitoksillaan. Ryhmäläiset itse usein sanovat, että on upea tunne nähdä omien käsiensä jälki World Cup -areenalla maailman huippujen hypättävänä.

Estekunnostusryhmä on varsinainen tehotiimi, joka aloittaa työt heti jäähallin vapautuessa käyttöön kilpailuita edeltävänä perjantaina. Työtä on paljon ja ryhmä työskenteleekin hallilla aamusta iltaan useammassa vuorossa. Vapaaehtoiset ovat ryhmän sykkivä sydän, ja heidän intohimonsa ja sitoutuneisuutensa takaavatkin loistavan tuloksen kerta toisensa jälkeen. Tosikkouteen ryhmä ei suinkaan sorru ja työpisteen ohi kulkevat ovatkin usein kiinnittäneet huomiota iloiseen ja ahkeraan ryhmään, jonka hymy ei hyydy tiukoissakaan paikoissa. Estekunnostusryhmässä onkin #meidänhihs -henki erinomaisesti esillä!