Marlon Modolo Zanotelli ja Like a Diamond Van het Schaeck Kuva: Hanna Heinonen

Maailmanlistan top 10:iin kuuluva brassitähti Marlon Modolo Zanotelli, 34, tulee Helsinkiin huippuvireessä. Hän tuo mukanaan ruotsalaisen vaimonsa Angelica Augustsson-Zanotellin, joka on EM-joukkuepronssimitalisti.

Olympia- ja MM-ratsastaja Marlon on ollut pitkään maajoukkueensa yksi kantavista voimista. Hän on voittanut henkilökohtaista ja joukkuekultaa Pan-Amerikan mestaruuksissa. Vain viikko sitten hän hyppäsi nollan Barcelonan Nations Cupin 160 cm finaalissa.

Marlon aloitti ratsastuksen viisivuotiaana Sao Luisissa, Brasiliassa. Hänen tukenaan olivat isoisä Darcy ja isä Mario, entinen kenttäratsastaja. Ostaakseen hevosauton, jolla nuori Marlon pääsisi kilpailemaan, isä-Mario möi perheen talon.

Mario ja äiti Maristela ovat edelleen vahvasti mukana toiminnassa ja työskentelevät Marlonin ja Angelican nykyisessä kisatallissa Breessä, Belgiassa. Marlon tuli Eurooppaan vuonna 2008 ja aloitti ratsuttajana Ludo Philippaertsin tallilla. Hän on päässyt huipulle kovalla työllä ja sisukkuudella. Ei ole ihme, että hänen mottonsa on ”The only place where the result comes before work is in the dictionary.”

Tänä kesänä Marlon on voittanut Pariisin Grand Prix´n, oli toinen Madridin GP:ssä, kolmas Rooman ja neljäs Valkenswaardin GP:ssä.

Angelica Augustsson Zanotelli ja Kalinka Van De Nachtegaele Kuva: Christophe Taniere / FEI

Myös hänen vaimonsa Angelican, 35, tie huipulle on vaatinut heittäytymistä ja kovaa työtä. Angelica on ratsastanut muiden hevosia ja uskonut itseensä. Hän tiesi jo nuorena haluavansa kilparatsastajaksi.

Pariskunta harjoittelee kotona päivittäin yhdessä ja pitää kilpailuissa yhtä. Molemmat ovat voitontahtoisia, mutta toisiaan vastaan eivät. Heillä on kolme lasta, joten Angelica on ollut poissa huippu-urheilusta usean vuoden ajan. Paluu kansainväliselle tasolle ei ole tuottanut ongelmia. Kolme viikkoa sitten Angelica sijoittui yhdeksänneksi New Yorkin viiden tähden Grand Prix´ssä. Molemmilla on erinomainen mahdollisuus kärkisijoihin Longines FEI Jumping World Cupissa ja 160 cm Defender Grand Trophyssa.