Helsinki International Horse Show’ssa on saatu ratkottua Amateur Tourin voittajat. Amateur Champion 2022 on Jenna Holopainen hevosella Quatsch Nicht Schätzchen ja Amateur Pony Champion Jemina Rosenback ja Drumcaughey Rosie. Amateur Style Champion-titteli jakautui kahden luokan kesken Matilda Santala ja Frida ovat 85 cm luokan Style Champion voittajat, ja Jenna Numminen ja Ascoast Brandy 95/105 cm luokan Style Champion voittajat.

 

Jenna Holopainen ja Quatsch Nicht Schätzchen. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Amateur Champion on reijolalainen Jenna Holopainen hevosella Quatsch Nicht Schätzchen. Idän Kilparatsastajia edustava Holopainen harjoittelee Joensuussa Mikko Rönkön valmennuksessa.

Hänen hevosensa Quatsch Nicht Schätzchen on tullut Holopaiselle vasta pari kuukautta sitten, ja yhteistyö on lähtenyt sujumaan hyvin.

“Tämä on tosi kiva hevonen. Kilpailun jälkeen on hyvät fiilikset, en osannut odottaa voittoa. Tästä eteenpäin haaveena on päästä kisaamaan isompia luokkia”, Jenna Holopainen kertoo.

Jemina Rosenback ja Drumcaughey Rosie veivät nimiinsä Amateur Pony Champion tittelin. Rosenback on kotoisin Kristiinankaupungista, ja harjoittelee Kari Nevalan ja Sanna Illin valmennuksessa.

“Ponini on tosi kiva, se on ollut meillä jo viisi vuotta. Haluaisin päästä kisaamaan sen kanssa isompia luokkia. Horse Show’ssa on ollut tosi kivaa, täällä on hyvä tunnelma”, Jemina Rosenback sanoo.

Jemina Rosenback ja Drumcaughey Rosie. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Luomalainen Matilda Santala ja hänen hevosensa Frida voittivat Amateur Style Championin tittelin Top 12 Finaalin pisteillä 9,0. Santala voitti myös molemmat finaalikierrokset huippupistein. Santalaa valmentavat Marina Ehrnrooth sekä Ronja Mäkinen. Lisäksi Santalan äiti pitää kotona istuntatunteja.

“Tavallaan osasin odottaa voittoa, mutta kyllä se kuitenkin yllätti”, tuore Amateur Style Champion kertoo.

“Taitoratsastuksessa tärkeää on tasainen rytmi ja hyvät lähestymiset. Oma hevoseni on aika stressiherkkä ja kuuma, mutta täällä se on ollut tosi rento.”

Amateur Style Champion tittelin saavutti myös poniratsastaja Jenna Numminen.

“Olen ensimmäistä kertaa kilpailemassa Helsinki Horse Show’ssa. En olisi ikinä uskaltanut odottaa tälläistä menestystä täällä. Tämä oli minulle viimeinen kilpailu ponini kanssa ennen siirtymistä hevosiin, on upeaa päättää sen kanssa kilpailukausi näin”, Numminen kertoo.

“Tykkäsin tosi paljon kilpailla Amateur Tourilla, osakilpailut ovat olleet kivoja.”

 

21.10. Kansallisia esteratsastustuloksia, Helsinki International Horse Show

Hevoset-messut Amateur Tour Top 12 Finaali 85 cm, välitön uusinta taitoarvostelu. Lähti 4, sijoittui 4.

1) Matilda Santala – Frida, Fox Riders Ry 9,0
2) Engla Okkonen – ST Celinda, Evitskogin Ratsastajat Ry 8,2
3) Nelly Aaltonen – Monsson, Rocky Riders Ry Rf 7,0
4) Pinja Kallio – Ramses Al Sabah, Goodwill Riders Ry 6,5

Täydet tulokset: LINKKI

 

Hevoset-messut Amateur Tour Top 12 Finaali 95 / 105 cm, välitön uusinta. Lähti 7, sijoittui 7

1) Jenna Holopainen – Quatsch Nicht Schätzchen 3172, Idän Kilparatsastajat Ry 0/29,32
2) Janika Koistinen – P.A. Timka, Kuopion Ratsastajat Ry 0/30,25
3) Jemina Rosenback – Drumcaughey Rosie, Myrkyn Yksityisratsastajat Ry 0/33,31
4) Jenna Numminen – Ascoast Brandy, Fox Riders Ry 0/36,80

Täydet tulokset: LINKKI