Gudrun Patteet ja Sea Coast Pebbles Z © Satu Pirinen

Gudrun Patteet saapuu erittäin mielellään Helsinkiin. Patteet´n loistava ratsastus Jäähallissa viime vuonna toi belgialaiselle uran ensimmäisen maailmancupin voiton. Se siivitti hänen uraansa vahvaan nousuun. Patteet sijoittui hienosti kahdeksanneksi Länsi-Euroopan liigassa viime kaudella.

Voittoni Helsingissä oli minulle erittäin tärkeä. Se oli ensimmäinen maailmancup-voittoni, ja pystyin uusinnassa lyömään useita huippuratsastajia. Sain siitä valtavasti itseluottamusta, Patteet muistelee.

Patteet on kilpaillut sarjassa aiemminkin, mutta viime talvi oli hänelle todellinen läpimurto. Hän arvostaa hallikauden ykkössarjan korkealle.

Maailmancupsarja on todellista huippu-urheilua. Mukana ovat parhaat ratsastajat ja hevoset, ja osakilpailuja kisataan ympäri maailmaa.

Tänä vuonna Patteet saapuu Helsinkiin puolustamaan voittoaan entistä vahvempana. Hän on kesällä voittanut Lausannen viiden tähden Grand Prix´n ja Sopotin Nations Cupin.

Kilpailen sekä Oslossa että Helsingissä. Luonnollisesti haluan taas voittaa. Tavoittelen myös finaalipaikkaa. Minulla on tällä hetkellä kaksi hyvää hevosta, Sea Coast Pebbles Z ja Sea Coast Valdelamadre Clooney, joten sen pitäisi olla mahdollista, Patteet kertoo hyväntuulisena.