Nyt on tasan 100 päivää siihen, kun Suomen mittapuussa megatapahutma, viiden tähden kansainvälinen Helsinki Horse Show alkaa.  Tapahtuman valmistelut tätä vuotta varten ovat sujuneet normaaliin tapaan. Toisin oli viime vuonna. Kolmen pandemiasta johtuvan välivuoden jälkeen vuoden 2022 tapahtuman valmistelut olivat monella tavalla poikkeukselliset.

Angelica Augustsson Zanotelli ja Kalinka van de Nachtegaele voitokkaina Helsingissä 2022. Kuva Satu Pirinen.

“Voimme ilolla todeta, että kaikki tapahtuman yhteistyökumppanit ovat tukemassa tapahtumaa myös tänä vuonna. Yli 70 näytteilleasettajaa täyttää Helsingin Jäähallin ja Expo Paviljongin”, kertoo tyytyväinen tapahtumajohtaja Tom Gordin. ”Nyt odotamme kävijöiden täyttävän katsomot kuten vuonna 2022, jolloin päänäytökset olivat loppuunmyytyjä”, jatkaa Gordin.

Ennen lokakuun tapahtumaa on syytä laittaa muistiin kaksi tärkeää päivämäärää. 18. syyskuuta päättyy kansainvälisten ratsastajien ilmoittautuminen ja 20. syyskuuta pidetään lehdistötilaisuus, missä julkistetaan Helsinkiin saapuvien huippuratsastajien nimet.

Longines FEI Jumping World Cupin Länsi-Euroopan sarjan Helsingin osakilpailu järjestetään 18. – 22. lokakuuta perinteikkäässä Helsingin Jäähallissa aivan Helsingin sydämessä.