Ajankohtaista

Ypäjä Horse Show'ssa jaettu ensimmäiset paikat HIHSiin

22.09.2017

Ypäjä Horse Show’ssa on nyt jaettu ensimmäiset paikat Helsinki Horse Show’n finaaleihin.

Luokasta 5 paikan Lucky Winner finaaleihin voitti:
Mari Mäntysalmi – Clintwood
Sonja Mäkelä – Cissy
Maija Yli-Huhtala – Cortina II
Jukka Rantanen – Bon-Bon R

Luokasta 5 paikan Junior Tourin finaaleihin voitti:
Loviisa Kink Kaia – Adorable Chabalito
Julia Haikonen – King van Het Kruisblok
Hilja Viertola – Beaulita
Ida-Lotta Nousiainen – Eneida
Vilma Lappalainen – Chicolino
Ida-Lotta Nousiainen – Ginast 2515
Teresita Bremer – Fianta
Mae Kelly Sophia – Königs Kapris KS


Helsinki Horse Show'n karsinnat Ypäjällä

22.09.2017

Superviikonloppu Ypäjällä lähti vauhdikkaasti liikeelle. Lämmittelyluokissa perjataina oli yli 200 lähtöä ja koko viikonloppuna on reippaasti yli 1 000 lähtijää. Huomenna ratkotaan Amateur Tourin finaalipaikat ja sunnuntaina jaetaan lopulliset paikat. Alkuviikosta tiedetään Horse Show'hun selvinneet ratsukot ja tiistaina julkistetaan kansainväliset tähdet.

HIHStory - VIP-kulttuuri rantautuu

13.09.2017

Horse Show oli maamme ensimmäisiä urheilutapahtumia, jossa otettiin näyttävästi käyttöön Euroopassa silloin jo vakiintunut VIP-Hospitality -asiakashallinta. Ensimmäisestä vuodesta lähtien yritykset ovat käyttäneet Horse Show’ta yhtenä vuoden tärkeimmistä asiakastilaisuuksistaan. Käytäntö lyötiin kertaheitolla menestyksekkäästi läpi, kiitos suurien yhteistyökumppaneiden, jotka päättivät satsata siihen rohkeasti. Vasta vuoden 1994 yleisurheilun EM-kilpailujen yhteydessä muut urheilutapahtumat toteuttivat vastaavanlaista toimintaa, eli kymmenen vuotta myöhemmin.

Yritysvieraat viihtyivät ja Horse Show’ssa tehtiin aikamme suurimpia yrityskauppoja. Lama iski luonnollisesti tähän sektoriin ja yritysten osallistuminen vähentyi 90-luvulla. 


Kuva kirjasta Helsinki International Horse Show - Muistoja Vuosien Varrelta

EM-voittaja ja olympiamitalisti Peder Fredricson Helsinki Horse Show’hun

05.09.2017

Peder Fredricson on vahvistanut, että hän kilpailee lokakuussa Helsinki International Horse Show’ssa. Horse Show'n järjestäjä kävi hänen kanssaan neuvotteluja jo talvella, mutta silloin hän halusi päättää asiasta vasta EM:n jälkeen. Nyt hän sen teki - tuoreena Euroopanmestarina.

Fredricson kilpailee, mutta pitää myös sunnuntaina 22.10. miniklinikan ja ottaa Ruotsista tätä varten mukaansa lahjakkaan oppilaansa, Stephanie Holménin. Holmén voitti eilen Puolassa kolmen tähden Grand Prix-luokan ja hänellä on useita kolmen ja neljän tähden GP-sijoituksia tältä kaudelta.

Peder Fredricson on kansainvälisen esteratsastuksen kuumin nimi juuri nyt ja tarjoaa nautinnollisia hetkiä sekä yleisölle että medialle.

Salo Autumn Show'n bonuspaikat

04.09.2017

Salo Autumn Showssa 25.-27.8. jaettiin paikkoja suoraan Horse Show'n finaaleihin. Paikan sai seuraavat ratsukot (huom! osa ratsukoista on lunastanut paikan jo aiemmin, mutta näkyvät silti listassa)  

Amateur Tour 80 cm
Susanna Siiskonen / Inas

Amateur Tour 90 cm
Ronja Ahola / Doyher Triona 279 C 

Nuoret hevoset 5 v.
Mikael Forsten / Lovely Friend 2949

Nuoret hevoset 6 v.
Tomas Kiviranta / Galileo

Nuoret hevoset 7 v.
Anu Siimes / Firenza

Junior Tour 
Saara Kauppi / Everest
Janina Keinänen / Cixi

Lucky Winners
Tomas Kiviranta / Domino IX

Finnish Open
Pinja Immonen / Ziness
Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid

Pony Tour
Aida Nyma / Rockstar

Onnea kaikille! 

HIHStory - Maailmancupin finaali Helsingissä 1998

01.09.2017

Helsinki Horse Show haki vuoden 1998 maailmancupin finaalia ja voitti tiukassa äänestyksessä Australian Canberran.

Finaalia varten tapahtuma siirtyi edellisenä syksynä Helsingin Messukeskuksesta Hartwall Arenalle. Horse Show kesti viisi päivää finaalin aikana. Horse Show ei ole koskaan ollut viiden päivän mittainen, paitsi nyt vuonna 2017, ensimmäistä kertaa finaalin jälkeen.

Finaalin aikana Horse Show keräsi huikeat 56 000 kävijää, eikä hurja lumimyrsky estänyt upean finaalin järjestämistä.

Finaalin voitti legendaarinen Rodrigo Pessoa, jolle tämä voitto oli tie maailman huipulle. Hänen voitokas ura on kestänyt näihin päiviin asti. 


Rodrigo Pessoa & Baloubet du Rouet (joka eli Pessoan sanojen mukaan kauniin ja täyden elämän 28 vuotiaaksi asti ja kuoli 7.8.2017) Kuva kirjasta Helsinki International Horse Show - Muistoja vuosien varrelta.

EM-voittaja Peder Fredricson Horse Show'hun?

30.08.2017

Viikonloppuna henkilökohtaisen euroopanmestaruuden rataesteratsastuksessa voittanut Peder Fredricson lupasi päättää EM-kisojen jälkeen suuntaako Grevlundan hevosauto lokakuussa Helsinkiin. Erityisesti suomalaiset fanit odottavat näkevänsä Fredricsonin voitokkaan All in -ruunan jäähallin radalla.

Aloitin keskustelut Pederin kanssa jo varhain keväällä. Hän ilmoitti haluavansa ehdottomasti mukaan, mutta riippuu koko hänen hallikauden suunnitelmastaan onnistuuko Helsinkiiin tulo, kertoo HIHS:n event director Tom Gordin.
Uskon, että saan lähipäivinä tietoa Pederin ohjelmasta. Pidetään peukkuja, että näemme hänet jäähallissa lokakuussa, Gordin jatkaa.

Vastausta odotellessa innoikkammat voivat tutustua Fredricsonien elämään SVT Play:lla (Ruotsin Yle Areena) tv-sarjassa Ryttareliten. Myös Pederin hevosesta All inistä kertova dokumentti löytyy SVT:n verkkopalvelusta.


Fredricson Helsingin Jäähallin kisakentällä 2016 © Satu Pirinen


1990-luvun hevonen on Matador

29.08.2017

1990-luvun Vuosikymmenen hevonen -äänestyksessä Facebookissa ylivoimaiseksi voittajaksi äänestettiin Matador, joka sai 91 % kaikista annetuista äänistä.

Matador oli Kyra Kyrklundin legendaarinen kouluratsu. Kyrklundin ja Matadorin parhaita saavutuksia olivat MM-hopea vuonna 1990, maailmancupin finaalin voitto vuonna 1991, viides sija vuoden 1988 Soulin kesäolympialaisissa, monet sijoitukset kouluratsastuksen kansainvälisissä Grand Prix -luokissa sekä kolme Suomen mestaruutta vuosina 1986-1988. Global Dressage Forumin vuonna 2015 järjestämässä kansainvälisessä yleisöäänestyksessä se äänestettiin kaikkien aikojen parhaaksi kouluhevoseksi.

Matador esitellään Horse Show'n Suomi 100 Show'n yhteydessä lauantain Kansainvälisessä Iltanäytöksessä.

Matador ja Kyra Kyrklund. Kuva © Ulla Lindgren


1990 -luvun Vuosikymmenen Hevonen -äänestys

24.08.2017

Horse Show'n yleisöäänestys vuosikymmenten hevosista jatkuu Facebookissa. 1980-luvun hevoseksi valittiin Monday Morning ja nyt on vuorossa 90-luku. 

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää kuukausittain jokaisen vuosikymmenen hevosta. Asiantuntijaraati on seulonut kolme nimettyä ehdokasta jokaiselle vuosikymmenelle. Lisäksi on mahdollisuus äänestää "Mustaa Hevosta", joka voi olla mikä tahansa nimekäs tai tärkeä hevonen samalta vuosikymmeneltä.

Lokakuussa päätetään sarja Vuosisadan hevonen -äänestyksellä. Kaikki vuosikymmenten voittajahevoset esitetään Horse Show’n Suomi 100 -show’ssa lauantaina 21.10.ÄÄNESTÄ 1990-LUVUN HEVOSTA – VOITA LIPUT HORSE SHOW’HUN

1990-luku oli suurten murrosten aikaa Suomessa. Ennennäkemättömän syvä lama piti tasavaltaa kourissaan useiden vuosien ajan vuosikymmenen alussa. Ratsastusurheilu ei heti tuntenut laman vaikutukset vaan jatkoi kasvuaan muutaman vuoden ajan. Suomalaisten kilparatsastajien kansainvälistyminen jatkui vilkkaana. Osallistuttiin sekä EM-kisoihin että Nations Cup -joukkuekilpailuihin. 1995 alkoi koko lajin kasvu, joka jatkui katkeamatta aina viim vuosiin asti.

Vuosikymmenen Hevonen -ehdokkaat 

1. Cyna. 1983 syntynyt Puolalainen puoliveritamma. Menestyi erinomaisesti  kenttäkilpailuissa ratsastajansa Piia Pantsun kanssa. Parhaita saavutuksia on neljäs sija EM-kilpailuissa 1995 Pratoni del Vivarossa ja viides sija MM-kilpailuissa 1994 Haagissa. Cyna kantakirjattiin Suomessa vuonna 1989 ensimmäisellä palkinnolla.

2. Matador. 1979 syntynyt DWB ori. Kyra Kyrklundin legendaarinen kouluratsu. Kyrklundin ja Matadorin parhaita saavutuksia olivat MM-hopea vuonna 1990, maailmancupin finaalin voitto vuonna 1991, viides sija vuoden 1988 Soulin kesäolympialaisissa, monet sijoitukset kouluratsastuksen kansainvälisissä Grand Prix -luokissa sekä kolme Suomen mestaruutta vuosina 1986-1988. Global Dressage Forumin vuonna 2015 järjestämässä kansainvälisessä yleisöäänestyksessä se äänestettiin kaikkien aikojen parhaaksi kouluhevoseksi.

3. Irish Dream. 1981 syntynyt puoliveriruuna. Yksi 90-luvun menestyksekkäin estehevonen legendaarisen Christopher Wegeliuksen ratsuna. Ratsukko oli Suomen Nations Cup joukkueen jäsen ja vuonna 1991 joukkue menestyi Nations Cup osakilpailuissa Drammenissa tullen toiseksi ja Prahassa kolmanneksi. Vuonna 1994 ratsukko voitti kovatasoisen Finnderbyn. Hevonen voitti 4 vuoden aikana 500 000 markkaa, joka lienee kautta aikojen eniten palkintorahaa tienannut ratsuhevonen Suomessa.

4. Edinburgh. 1982 syntynyt Venäjällä kasvatettu trakehnerori. Kyra Kyrklundin menestyksekäs kouluratsu joka saavutti mm viidennen sijan Barcelonan olympialaisissa 1992 ja neljännen sijan maailmanmestaruuskilpailuissa Haagissa 1994. Hevonen oli ennen kouluratsun uraa juossut laukkastartteja ja päätyi kouluratsuksi Venäjälle. Kyralle siirtyessä hevonen nousi raakileesta olympiajoukkueeseen puolessa vuodessa.

5. "Musta Hevonen". Äänestä omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 28.8.2017 asti, jonka jälkeen seuraa 2000-luvun äänestys. Vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua lauantain 21.10. Kansainväliseen Iltanäytökseen ja Suomi 100 Show’hun.


Cyna ja Piia Pantsu. Kuva © Sten Sandval


Matador ja Kyra Kyrklund. Kuva © Ulla Lindgren


Irish Dream ja Christopher Wegelius. Kuva © Leena Kahisaari


Edinburgh ja Kyra Kyrklund. Kuva © Krister Lindh

HIHStory - Lama-aika

15.08.2017

Mielenkiintoinen HIHStory jatkuu. Horse Show kehittyi ja kasvoi kaikilla sektoreilla aina 90-luvun lamaan asti. Tapahtuma sai aina uusia nimekkäitä ratsastajia, budjetti paisui, palkintorahat kasvoivat ja yleisömäärät nousivat. Elettiin todellisessa nousuhuumassa, kuten Suomessa muutenkin.

Lama iski Horse Show’hun viiveellä. Vuodet 1992-94 olivat vaikeimmat, kun pahin tilanne oli valtakunnallisesti aiemmin. Kaiken järjen mukaan kilpailun olisi pitänyt kaatua, perustuihan sen 80-luvun huikeaan nousukauteen. Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä lama näkynyt toiminnasta ulospäin. Kaikesta kurjuudesta huolimatta tämä yksi juhlaviikonloppu pystyttiin säilyttämään muuten harmaassa arjessa.

Ainoa, missä lama näkyi, oli expo. Vuonna 1992 expolaisia oli paljon normaalia vähemmän ja se näkyi tyhjyytenä hallissa. Seuraavana vuonna tilanne ratkaistiin luopumalla vuonna 1990 laajennetuista tiloista.

Laman jälkikausi oli valmistautumista vuoden 1998 maailmancupin finaaliin. 


Kuva kirjan 20 Years of Helsinki International Horse Show aukeamasta