Ajankohtaista

HIHS toivottaa Iloista Joulua & Onnellista Uutta Vuotta

15.12.2017


HORSE SHOW 2018 – Maailmancup -sunnuntai nyt tarjoushintaan

07.12.2017

Hanki läheisellesi lahjaksi huikeita elämyksiä ja ikimuistoisia hetkiä hevosten parissa. Vuoden 2018 Helsinki International Horse Show'ssa on luvassa ratsastusta maailman huipulta, upeita hevosia ja parasta tunnelmaa.

Parhaat paikat menevät jouluhintaan

Syksyn 2018 Helsinki Horse Show’n sunnuntain 21.10. kokopäivälippu nyt vain 73,50 € (norm. 124,50 €).

Sunnuntai sisältää tapahtuman loppuhuipentuman, esteratsastuksen maailmacupin osakilpailun. Lisäksi ohjelmassa on viihdyttävä kouluratsastuksen kaksintaistelu, monipuolista show-ohjelmaa ja jännittävät kotimaisten luokkien finaalit.

  
© Satu Pirinen

Joulutarjouksessa on myös All Event -lippu, joka sisältää kaikki huikeat viisi päivää Horse Show’ssa. Aikuistenlippu nyt vain 205 € (norm. 295 €) ja alle 16 -vuotiaat 175 € (norm. 195 €).

Tarjoukset voimassa 31.12.2017 asti


HIHS menestyi Ticket of the Year -äänestyksessä

05.12.2017

Helsinki Horse Show menestyi mainiosti Ticketmasterin Ticket of the Year -äänestyksessä. Horse Show sijoittui Vuoden tapahtuma -äänestyksessä kahdeksanneksi ja oli vuoden urheilutapahtumista paras!

Huikea uutinen on se, että Horse Show on vuoden 2018 neljänneksi odotetuin tapahtuma. 

Kiitos kaikille äänestäneille!

Ticket of the Year -äänestyksen tulokset

PARAS TAPAHTUMA 2017 / SUOMI
1. Guns N' Roses – Kantolan Tapahtumapuisto, Hämeenlinna
2. Ruisrock – Ruissalo
3. Tuska 2017 – Suvilahti, Helsinki
4. Robbie Williams – Ratinan Stadion, Tampere
5. Cats – Hartwall Arena, Helsinki
6. Flow Festival – Suvilahti, Helsinki
7. Robin – Hartwall Arena, Helsinki
8. Helsinki International Horse Show – Helsingin Jäähalli
9. Cirque Du Soleil – Hartwall Arena, Helsinki
10. Qstock Festivaali – Kuusisaari, Oulu

ODOTETUIN TAPAHTUMA 2018 / SUOMI
1. Metallica
2. Ruisrock
3. Antti Tuisku
4. Helsinki International Horse Show
5. Flow Festival


© Satu Pirinen

PIAN ALKAA odotettu joulukampanja! 

Aiempien vuosien tapaan liput päänäytöksien parhaille paikoille menevät jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Pysy kuulolla ja varmistaa parhaat paikat ensi vuoden huikeaan HIHSiin.


Horse Show yleisö viihtyy - Tuore kävijätutkimus julkaistu

22.11.2017

Vuoden 2017 Horse Show´n  kävijätutkimus on valmistunut. Sponsor Insight Oy on tutkinut tapahtumaa yli 10 vuoden ajan ja tutkii satoja muita tapahtumia ja lajeja.

Horse Show'n oma kävijätutkimus, yhdessä useita tapahtumia tutkivan Navigator -tutkimuksen kanssa paljastaa paljon kiinnostavaa luettavaa

  • Valtakunnallisessa vertailussa Horse Show on nuorten naisten (18-29 v) kaikista suosituin tapahtuma!
  • Horse Show kävijät tunnistavat muita paremmin tapahtuman yhteistyöyritykset
  • Kävijät suosivat ostotilanteessa muita enemmän Horse Show´n yhteistyökumppaneita
  • Pk-seudun muihin suurtapahtumiin verrattuna Horse Show -kävijöitä tulee eniten muualta kuin Helsingistä
  • Ulkopaikkakuntalaiset kuluttavat rahaa Horse Show´ssa ja kaupungilla  kaksi kertaa enemmän kuin normaalisti
  • Yli 400 000 aikuista ilmoittaa olevansa erittäin kiinnostuneita tai kiinnostuneita Helsinki Horse Show´sta
Kävijätutkimus vahvistaa, että paikalla oleva yleisö viihtyy Horse Show´ssa. Tunnelma, urheilun korkea taso ja viihtyvyys saa tänäkin vuonna yli 90 % tyytyväisyyslukuja. Näytöskohtaisessa vertailussa lauantain Land Rover Grand Prix saavutti huikean 100 % tyytyväisyysluvun!


© Satu Pirinen

Jokavuotiset kävijätutkimukset antaa järjestäjälle hyvät työkalut kehittää tapahtumaa entistä kiinnostavammaksi ja laadukkaammaksi.

KÄVIJÄTUTKIMUKSEN KOOSTE

HORSE SHOW TAPAHTUMAVERTAILUSSA


Helsinki Horse Show 2017 - Suuryleisöä hemmoteltiin huippusuorituksilla

20.11.2017

33. Helsinki Horse Show oli jälleen suurmenestys. Maailman huippuratsastajat, joukossa useita EM-mitalalistia, tarjosi Jäähallin suuryleisölle huikeita suorituksia viikonlopun pääkilpailuissa.

Land Rover Grand Prix oli sveitsiläisten juhlaa. Pisimmän korren veti Lontoon ja World Cup-finaalien kolminkertainen kultamitalisti, suosittu Steve Guerdat uudella ratsullaan Alamo. Hänen nopea virheetön uusinta vei voiton ennen toiseksi tulleelta maanmieheltään, Romain Duguet´lta. Suomen Juulia Jyläs jatkoi upeita suorituksiaan maailman eliitin joukossa ja ratsasti virheettömän perusradan Guilherme Jorgen vaativalla radalla. Uusinnan pudotus ei paljon himmentänyt Jyläksen suoritusta, joka näin sai jatkoa Oslon GP-kisan upealle kakkosijalle.


Steve Guerdat & Alamo. Kuva © Satu Pirinen

Horse Shown loppuhuipentuma koettiin sunnuntaina Longines FEI World CupTM Jumping -kilpailussa. Romain Duguet metsästi hattutemppua, kahden edellisen vuoden voittojen jatkeeksi. Päivä ei ollut Duguet´n vaan hän keskeytti pudotusten jälkeen. Viime metreillä kisakutsun saanut Hollannin arvokisamitalisti Jur Vrieling ja ori VDL Glasgow v. Merelsnest sen sijaan olivat huippuiskussa. Vrieling lähti yhdeksän ratsukon uusintaan viimeisenä, käyttäen kaikki lyhyet tiet hyväksi sekä ratsastaen loppusuoralle kovaa ilman jarrua. ”Lentävä hollantilainen” antoi näin jatkoa hollantilaisten Horse Show'n alkuvuosien voittokulkuun, jolloin he dominoivat Helsingin pääkilpailuja useiden vuosien ajan.


Jur Vrieling & VDL Glasgow v. Merelsnest. Kuva © Satu Pirinen

Lähes 50 000 kävijää viihtyi Jäähallissa


Suuryleisö otti lukuisat uudistukset hyvin vastaan. Ohjelmatarjontaa oli rukattu reippaalla kädellä; päiviä oli lisää ja Jäähalli oli satsannut ravintolapalveluihin. Yleisön tyytyväisyys käy ilmi tuoreesta kävijätutkimuksesta (Sponsor Insight Oy Helsinki Horse Show kävijätuktimus 2017).

Päänäytöksissä oli lähes täyttä ja yleisö viihtyi hyvin. Erityisesti kehuttiin tunnelmaa, mutta myös urheilullista tasoa ja viihtyvyyttä. Yleisön suurin mielenkiinto kiteytyy kansainväliseen esteratsastuksen, joka tänä vuonna oli entistä korkeatasoisempaa. Myös kansainvälinen kouluratsastus sekä miniklinikat ovat kävijöiden mieleen. Monipuolinen oheisohjelma näyttää tarjoavan osalle kiinnostavaa seurattavaa, osalle taas tilaisuuden tavata tuttavia, käydä syömässä tai shoppailemassa.

Helsinki Horse Show 2018 järjestetään 17.-21. lokakuuta.

Tiedustelut Tom Gordin, tapahtumajohtaja / tom.gordin@helsinkihorseshow.fi

Horse Show kävijätutkimus 2017 Horse Show 2018 All Event -lippu nyt tarjoushintaan - parhaat paikat myydään ajoissa

30.10.2017

Osta All Event -lippu vuoden 2018 Horse Show’hun tarjoushintaan aikuiset 195 € ja nuoret 165 € (norm. 295 € / 195 €). Tarjous voimassa 06.11. asti.

Saat parhaat paikat pitkän sivun keskeltä C4 katsomosta ja pääset nauttimaan kaikista Horse Show -näytöksistä.

Toimi pian, koska viime vuoden tapaan parhaat paikat myydään nopeasti.

Liput myynnissä Ticketmasterilla


© Satu Pirinen

Kouluratsastuksen "Spectator Judging" suurmenestys

26.10.2017

Ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show'ssa yleisö pääsi kokeilemaan sovellusta, jolla voi pisteyttää kouluratsukkojen suorituksia katsomosta käsin. Tulokset näkyivät suorituksen jälkeen jumbotronilla ja pisteitä verrattiin tuomareiden antamiin pisteisiin.

Uusi Euroopan ennätys tehtiin, kun lähes 650 katsojaa antoi pisteitä sovelluksen kautta lauantain Grand Prix Kürin ratsukoille. Koko tapahtuman aikana pisteiden antaminen kiinnosti yli 3 000 kouluratsastuksen ystävää. Applikaation tilasto näyttää, että suurin osa sovelluksen käyttäjistä oli 18-24 - vuotiaita naisia. Katsomossa istui asiansa osaavaa yleisöä, sillä pisteet osuivat hämmästyttävän lähellä tuomareiden pisteitä.

Jur Vrieling voittoon Helsingin maailmancupissa

22.10.2017

Voittajan on helppo hymyillä! Jur Vrieling ja VDL Glasgow v. Merelsnest. Kuva Iita-Maria Ahtiainen.

Helsingin esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu tarjosi huippu-urheilua parhaimmillaan. Viimeisenä yhdeksän ratsukon uusinnassa radalle lähtenyt hollantilainen Jur Vrieling laukkasi maaliin voittajana orilla VDL Glasgow v. Merelsnest. Ruotsalainen Henrik von Eckermann ja Mary Lou jäivät toiseksi vajaan kahden sekunnin erolla. Brasilian Marlon Modolo Zanotelli ja tamma Celena VDL jäivät kakkostilasta vain 0,2 sekuntia.

-Joukkuetoverini sanoi juuri ennen uusintaa, että kolmelle viimeiselle esteelle sinun pitää vain antaa mennä. Näin teinkin. Viimeiselle esteelle lähestyessäni näin jo kaukaa jääväni pari metriä liian kauas normaalista ponnistuspaikasta. Ajattelin vain, että toivottavasti Glasgow venyy, Vrieling kertoi.

Jur Vrieling ja Glasgow v. Merelsnest. Kuva Satu Pirinen.

-Minulla on hyvät hevoset ja olen onnekas kaveri. Glasgow v. Merelsnestillä on mahtava mentaliteetti ja se on fantastinen hevonen, yksi parhaista, jolla olen koskaan ratsastanut.

Von Eckermann koki inhottavan hetken uusintaradalla, kun Mary Lou kompastui kaarteessa lähes polvilleen.

-Olen todella tyytyväinen toiseen sijaan. En olisi ilman kompastusta varmasti yltänyt voittoon, sillä Vrieling teki niin hyvää työtä tänään. Sain suorituksen myötä lisää maailmancupin pisteitä. Suurin huoleni on nyt se, että hevonen on kunnossa kompastelun jälkeen.

Henrik von Eckermann ja Mary Lou. Kuva Satu Pirinen.

Modolo Zanotelli oli äärimmäisen onnellinen lahjakkaasta tammastaan.

-Sillä on menestyksekäs kausi takana, en voisi olla iloisempi. Tamma oli hyvä jo Oslossa, ja olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen, Belgiassa asuva Modolo Zanotelli kehui.

Marlon Modolo Zanotelli ja tamma Celena VDL. Kuva Satu Pirinen.

Hollannissa yli 20 vuotta asunut Juulia Jyläs näytti taitonsa kaikilla kolmella hevosellaan. Maailmancupiin hän lähti ensikertalaisella, vasta 9-vuotiaalla Courage T Z:lla. Ratsukko sijoittui kahdeksalla virhepisteellä 21. tilalle.

-Ajattelin rataa kävellessäni, että onkohan tämä hyvä idea. Hevonen on vasta 9-vuotias, ja olen hypännyt sillä todella vähän tällä tasolla. Courage oli rento ja antoi todella hyvän fiiliksen. Pudotukset loppuradasta olivat sellaisia, joita hevonen ei voinut pelastaa. Aion ilman muuta kilpailla lisää tällä tasolla.

Juulia Jyläs ja Courage T Z. Kuva Satu Pirinen.

Brasilialainen ratamestari Guilherme Jorge keräsi ratsastajilta pelkkää kiitosta. Erittäin vaativa perusrata oli kuitenkin reilu hevosille reilu, mutta vaati ehdottoman tarkkaa ratsastusta ja lahjakasta hyppääjää.

Brasilialainen ratamestari Guilherme Jorge. Kuva Satu Pirinen.

-Perusrata oli todella hyvä ratsastaa. Seitsemäntoista hyppyä pienessä tilassa, mutta silti oli mahdollista ratsastaa sujuvasti. Kiitokset ratamestarille, von Eckermann sanoi.

Kahden osakilpailun jälkeen maailmancupin sarjaa johtaa Kevin Staut 24 pisteellä. Oslon voittaja Daniel Deusser ja Vrieling jakavat kakkostilan. Seuraava osakilpailu käydään ensi sunnuntaina Veronassa.

Helsinki Horse Show´n vuoden 2017 kävijämäärä oli 49.500. Maailmancupia seurasi paikan päällä 7.800 katsojaa.

Longines FEI World Cup Jumping
160 cm, yksi uusinta. Lähti 40, sijoittui 12.
1) Jur Vrieling/VDL Glasgow v. Merelsnest Alankomaat 0-0/36,85, 2) Henrik von Eckermann/Mary Lou 194 Ruotsi 0-0/38,41, 3) Marlon Modolo Zanotelli/Celena VDL Brasilia 0-0/38,60, 4) Robert Whitaker/Catwalk IV Iso-Britannia 0-0/39,27, 5) Felix Hassmann/Cayenne WZ Saksa 0-4/38,83, 6) Aldrick Cheronnet/Tanael Des Bonnes Ranska 0-4/39,11, 7) Chloe Reid/Codarco Yhdysvallat 0-8/40,16, 8) Francois Jr Mathy/Uno de la Roque Belgia 0-8/42,71, 9) Geir Gulliksen/Edesa S Banjan Norja 0-8/43,37, 10) Kevin Staut/For Joy van't Zorgvliet HDC Ranska 4/68,84, 11) Christian Rhomberg-Saphyr Des Lacs Itävalta 4/72,22, 12) Evelina Tovek-Castello 194 Ruotsi 4/72,45 …21) Juulia Jyläs/ Courage T Z, Helsinki/Alankomaat 8/73,72

Longines FEI World Cup -sarja, tilanne 2/13

1 Kevin STAUT, FRA 24
2 Daniel DEUSSER, GER 20
2 Jur VRIELING, NED 20
4 Robert WHITAKER, GBR 18
5 Henrik VON ECKERMANN, SWE 17
6 Edwina TOPS-ALEXANDER, AUS 15
6 Marlon MÓDOLO ZANOTELLI, BRA 15
8 Peder FREDRICSON, SWE 13
9 Christian RHOMBERG, AUT 13
10 Douglas LINDELÖW, SWE 12
10 Felix HASSMANN, GER 12
...29 Juulia JYLÄS, FIN 0

Jeanna Högberg ja ”Peikko” tyrmäsivät vastustajansa myös Knock Out- kaksintaistelussa

22.10.2017

Ruotsalaisratsastaja Jeanna Högberg otti suomalaissyntyisellä FWB-oriilla Duendecillo P kolmannen perättäisen voittonsa Helsinki International Horse Show´n kansainvälisessä kouluratsastuksessa ratsastamalla kärkeen myös sunnuntain Dressage Knock-Out -kilpailussa. Siinä tuomareille esitettiin vaativimpia GP-liikkeitä samanaikaisesti pareittain, ja parempi ratsukko eteni jatkoon yleisön riehaantuessa huimiin suosionsoituksiin.


Jeanna Högberg ja Duendecillo P eli "Peikko". Kuva Satu Pirinen

Ratsastajat ottivat mukaan suorituksiinsa aimo annoksen myös huumoria ja hauskanpitoa sonnustautuen mitä luovimpiin asusteisiin. Voittajalla oli tilanteen mukaan mm. pinkki peikkoperuukki. Kakkoseksi nousseella Maria Pyykösellä ja Zellellä oli teemana Suomi 100  ja Zellellä pääsään taisteluntahtoisesti viikinkikypärä.

- Peikolla oli hauskaa ja se oli tosi rento, teki piaffea todella elastisesti tänään, samoin myös eilen. Tässä kilpailussa pidetään hauskaa, ja Suomen lippu ja vaaleanpunaiset saappaat saattoivat auttaa menestyksessä, Högberg nauroi lehdistötilaisuudessa.


Maria Pyykönen ja Zelle. Kuva Satu Pirinen

Kolmannen sijan vei Per Duvefeltin Edvin kultaraidat lautasillaan. Neljäntenä nähtiin Mia von Schantz ja Zalzatime  vaaleanpunaisin papiljotein ja somistein.

Luokan tuomari Irmeli Summanen piti näkemästään.

- En ole koskaan nähnyt Peikolla niin hienoa piaffea ja passagea, hevonen kasvoi vai teki aina vain enemmän yleisön kannustuksesta ja taputuksista.

Kilpailun kehittäjä Marko Björs oli myös mukana tuomaristossa.

- Yleisö rakastaa Knock out -kilpailua. Kaikki olivat todella hyvin mukana, ja yleisö oli myös tosi asiantunteva ja osasi hienosti poimia parhaat suoritukset.

Tänä vuonna Helsinki Horse Show'n kouluratsastusluokissa oli ensimmäistä kertaa käytössä yleisötuomarointi. Lataamalla sovelluskaupasta ilmaisen Spectator Judging -sovelluksen yleisö pystyi kouluradan edetessä antamaan omat numeroarvionsa suorituksen kulusta. Lopuksi verrattiin yleisön antamia pisteitä tuomariston antamiin pisteisiin. Lauantain GP kürin kolmanneksi parhaiten ja Small Tour Specialin parhaiten yleisötuomaroinnissa onnistui vihtiläinen Minna Korkalainen, joka kuuluu myös Horse Show'n vapaaehtoisporukkaan.


Jeanna Högberg - Duendecillo P ja Per Duvefelt -  Edvin. Kuva Satu Pirinen

N20 International Dressage Knock-Out presented by Westerback, kansainvälinen kouluratsastus, kaksintaistelu. Lähti 4, sijoittui 4.
1) Jeanna Högberg/Duendecillo P, SWE 4, 2) Maria Pyykönen/Zelle FIN 3, 3) Per Duvefelt/Edvin SWE 2, 4) Mia von Schantz/Zatal FIN 1


Van der Vleuten nopein sunnuntain kansainvälisessä 145-luokassa

22.10.2017

Alankomaiden Maikel van der Vleuten vei sunnuntaina International Final 145 cm –luokan upealla kimollaan Dana Blue. Voittoaika 53,62 oli reilu kaksi sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittuneen Luca Maria Monetan ja Neptunen. Kolmannelle sijalle jännittävässä luokassa ylsi eilinen Grand Prix voittaja Steve Guerdat tällä kertaa hevosellaan Urzo d’Iso.

- Tämä oli ensimmäisiä viiden tähden kilpailuja tälle hevoselle ja olen todella tyytyväinen suoritukseemme. Hevoseni on vain yhdeksänvuotias, mutta sillä on hyvä mentaliteetti ja se on luontaisesti todella nopea. Sitä tarvitaan, jos haluaa tällä tasolla voittaa, van der Vleuten kommentoi suoritustaan.


Maikel van der Vleuten - Dana Blue. Kuva Satu Pirinen


International Final 145 cm, International jumping competition, against the clock. Starts 24, placings 12.1) Maikel van der Vleuten/Dana Blue, NED 0/53.62, 2) Luca Maria Moneta/Neptune Brecourt, ITA 0/56.37, 3) Steve Guerdat/Urzo d'Iso, SUI 0/57.28, 4) Tobias Meyer/Skik, GER 0/57.52, 5) Peder Fredricson/H&M Carat Desire, SWE 0/57.85, 6) Manuel Fernandez Saro/Royalty Des Isles, ESP 0/57.93, 7) Jur Vrieling/Quality Fz, NED 0/58.72, 8) Aldrick Cheronnet/Atlantys By Wisbecq (e.T), FRA 0/64.70, 9) Meredith Michaels-Beerbaum/Calle, GER 0/67.05, 10) Michael Whitaker/Con Man JX, GBR 1/76.60, 11) Yuri Mansur/Inferno, BRA 4/57.62, 12) Philipp Weishaupt/Call Me Eva, GER 4/58.13