Ajankohtaista

HIHS -historian havinaa osa 1

24.05.2017

Suomi 100 juhlavuonna kolmasosa Suomen itsenäisyysajasta on myös Helsinki Horse Show'n historiaa.

Tästä päivästä alkaen syksyn Horse Show'hun asti nostamme teille kohokohtia 33 vuotisen Horse Show -historian varrelta. 

Tästä kaikki alkoi: Ensimmäinen Helsinki Horse Show v. 1985 Messukeskuksessa oli unelmien täyttymys, pilvilinnan toteutus ja suuri menestys. 10 000 kävijää nautti uudenlaisesta kansainvälisestä loisteesta hevosurheilun saralla. Maailman parhaat ratsastajat saapuivat Helsinkiin ja olivat innoissaan tapahtumasta. Heti toisena vuotena Helsinki sai arvokkaan maailmancup-statuksen, Volvo World Cupin.

"Meillä oli sellainen hullu idea, että haluamme tehdä maailman parhaan hallikilpailun, ei sen enempää eikä vähempää. Emme lähteneet liikkeelle varovasti, vaan asetimme riman korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Kaikessa, mitä teimme, vain paras kelpasi."  - Ote Horse Show'n kirjasta Muistoja vuosien varrelta


Yleisön suursuosikki Hugo Simon innokkaiden vapaaehtoisten riemukkaassa käsittelyssä. (kuva Horse Show'n kirjasta Muistoja vuosien varrelta)

Hevoset Kaivarissa valtava yleisömenestys - Kampanjatarjous vielä voimassa

22.05.2017

Ainutlaatuinen Suomi 100 -tapahtuma Hevoset Kaivarissa oli yleisömenestys. Järjestäjien mukaan viikonlopun aikana n. 45 000 ihmistä nautti monipuolisesta hevosohjelmasta upeassa kevätsäässä Kaivopuistossa.

Horse Show'n kampanjatarjous Lasten Matineaan jatkuu vielä 24.5. asti. Supersuositun kokoperheen näytöksen perhepaketti on nyt edullinen. Maksa kaksi aikuisten lippua (à 29,50 €) ja saat kaksi lastenlippua kaupan päälle, yhteensä 59 eur (paketin arvo 92 €). Liput ovat saatavilla Ticketmasterista puhelimitse 0600 10 800 (1,98 €/min. + pvm) tai lipunmyyntipisteistä (ei verkkokaupasta).

Horse Show goes Kaivari huipputarjouksella

19.05.2017

Helsinki International Horse Show on mukana Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa tulevana viikonloppuna 20. - 21.5. Upeat hevoset ja monet ratsastuksen lajit tuodaan näytille keskelle kauneinta Helsinkiä. Tervetuloa tapamaan meitä teltallemme lasten ohjelmalavan viereen.

Puistotapahtuman kunniaksi voit ostaa supersuosittuun Horse Show’n Lasten Matineaan perhepaketin, maksa kaksi aikuisten lippua (à 29,50 €) ja saat kaksi lastenlippua kaupan päälle, yhteensä 59 eur (paketin arvo 92 €). Tarjous on voimassa 20. - 24.5. Liput ovat saatavilla Ticketmasterista puhelimitse 0600 10 800 (1,98 €/min. + pvm) tai lipunmyyntipisteistä (ei verkkokaupasta).


© Satu Pirinen

Q-VIO luo Horse Show'lle oman malliston

18.05.2017

Q-VIO Branding Oy ja Helsinki International Horse Show ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Q-VIO Branding Oy suunnittelee ja valmistuttaa sekä tapahtuman vapaaehtoisten työvaatteet, että luo tapahtumalle oman malliston. Tyylikkäät ja laadukkaat tuotteet on mietitty rakkaudella kaikkien hevosihmisten iloksi.

Kansainvälisen tapahtuman tuotteistaminen unelma

Me, Q-VIO:n väki, olemme otettuja ja ylpeitä saadessamme olla osana upeaa tapahtumaa. Olemme kulkeneet pitkän matkan markkinointituotteiden maailmassa tehden monia hienoja kokonaisuuksia asiakkaillemme. Jokainen uusi asiakkuus ja tapahtuma on juhlan hetki. Helsinki International Horse Show:n kaltaisen kansainvälisen tapahtuman tuotteistaminen on jokaisen alan toimijan unelma ja otimme tilaisuuden nöyrinä vastaan. Luomme tapahtumalle sen arvon mukaisen malliston, jonka tekemisestä voimme olla ylpeitä. Kiitämme tilaisuudesta ja toivomme, että asiakkaat saavat tuotteiden avulla mukaansa tapahtuman energiaa ja glamouria.

Q-VIO suunnittelee, valmistaa ja tuo maahan markkinointituote-ja työvaatemallistoratkaisuja.

Intohimoa ja vastuullisuutta

Q-VIO on syntynyt intohimosta yksityiskohtiin. Me olemme toimija, joka tekee aina hieman enemmän täydellisen lopputuloksen eteen. Meille riittävä ei ole tarpeeksi, vaan haluamme ylittää asiakkaan odotukset joka kerta. Tunnemme henkilökohtaisesti jokaisen alihankkijan sekä heidän toimintatapansa ja vaadimme jokaisessa vaiheessa heiltäkin vastuullista toimintaa.

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että välitämme itsestämme ja ympäristöstämme. Suunnittelemme ja valmistutamme tuotteita, joiden elinkaaressa on otettu huomioon kestävät ratkaisut ja pitkä käyttöikä. Ajallaan oleva toimitus, oikeat ihmiset oikeassa paikassa ovat meille kaikki kaikessa. Nämä yhdessä varmistavat, että teemme sinun brändistäsi näkyvän, päivittäin.


1930 -luvun hevonen on Artturi

16.05.2017

Toisessa Vuosikymmenen hevonen -äänestyksessä Facebookissa voittajaksi äänestettiin Artturi. Artturi keräsi 74 % kaikista äänistä, joten voitto oli tälläkin kertaa selkeä. 

Artturi on syntynyt Suomessa vuonna 1923. Ori voitti ratsastajansa Yngve Bützowin kanssa puolivaikean koululuokan 1937 Aachenissa. He kahmivat sijoituksia myös samalta areenalta vuotta myöhemmin vastaavissa luokissa. Tämä oli Suomen menestykseikkäin kouluratsukko 1930-luvulla.

Artturi esitellään Horse Show'n Suomi 100 Show'n yhteydessä lauantain Kansainvälisessä Iltanäytöksessä.


Artturi FÅA:n nostokopissa lähdössä Oslon PM-kilpailuihin. Kuva © "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)


Seitsemän ratsukkoa Salo Spring Show'sta suoraan Horse Show'n finaaleihin

15.05.2017

Ratsastuskeskus Tehon Salo Spring Show'ssa 12.-14.5. jaettiin paikkoja Horse Show’n finaaleihin.
Paikkansa suoraan finaaleihin lunastivat seuraavat ratsukot

Black Horse Nuoret hevoset 5 v.
Susanna Rautanen / Le Petit Amour
Janina Kvarnström / Heather Nova
Janna Jensen / Hamont

Amateur Tour 100 cm
Pinja Setälä / Cameja

Amateur Tour 110 cm
Viivi Haro / Allegro III

Lucky Winners
Jukka Rantanen / Capisce Uno

Finnish Open
Jukka Rantanen / Cadanz

Onnittelut kaikille voittajille. Helsingin Jäähallilla nähdään!

1930 -luvun Vuosikymmenen Hevonen -äänestys

12.05.2017

Horse Show'n yleisöääänestys vuosikymmenten hevosista jatkuu. 1920-luvun hevoseksi valittiin korkeushyppyennäntyksen tehnyt Kaveri ja nyt on vuorossa 30-luku.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää kuukausittain jokaisen vuosikymmenen hevosta. Asiantuntijaraati on seulonut kolme nimettyä ehdokasta jokaiselle vuosikymmenelle. Lisäksi on mahdollisuus äänestää "Mustaa Hevosta", joka voi olla mikä tahansa nimekäs tai tärkeä hevonen samalta vuosikymmeneltä.

Lokakuussa päätetään sarja Vuosisadan hevonen -äänestyksellä. Kaikki vuosikymmenten voittajahevoset esitetään Horse Show’n Suomi 100 -show’ssa lauantaina 21.10.

Äänestä 1930-luvun hevosta – Voita liput Horse Show’hun

1930-luku oli Suomessa poliittisesti turbulenssia aikaa. Tasavalta välttyi loppujen lopuksi suuremmilta yhteiskunnallisilta mullistuksilta ja elämä normalisoitui. Kesät olivat lämpimiä eivätkä Euroopassa kyteneet uhkakuvat tuntuneet läheisiltä.

Suomen menestys urheilun arvokisoissa hiipui 20-luvun menestyksestä. Ratsastusurheilun olympiaedustus jäi vaatimattomaksi.

Vuosikymmenen Hevonen -ehdokkaat 

1. Artturi, syntynyt Suomessa vuonna 1923. Ori voitti ratsastajansa Yngve Bützowin kanssa puolivaikean koululuokan 1937 Aachenissa. He kahmivat sijoituksia myös samalta areenalta vuotta myöhemmin vastaavissa luokissa. Suomen menestykseikkäin kouluratsukko 1930-luvulla.

2. Istwan, unkarilainen ruuna syntynyt 1926. Istwan ja Lasse Rönnqvistin voittivat kenttäkilpailuiden PM 1937 joukkue hopeaa ja henkilökohtainen sijoitus oli neljäs. Istwan oli hyvä risulaukkahevonen.

3. Javisst, syntynyt 1923. Vuoden 1938 Kustaa Adolfin palkinnon voittaja, ratsastajana Henrik Lavonius. He sijoittuivat kolmanneksi Norjassa vaikean tason esteratsastuksen joukkuekilpailussa. Ratsukko sai myös kansallisella tasolla paljon sijoituksia.

4. Musta Hevonen. Äänestä omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 15.5.2017 asti, jonka jälkeen seuraa 1940-luvun äänestys. Vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua lauantain 21.10. Kansainväliseen Iltanäytökseen ja Suomi 100 Show’hun.


Artturi FÅA:n nostokopissa lähdössä Oslon PM-kilpailuihin. Kuva ©  "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)


Amateur Tour - matkalla kohti Horse Show'ta

10.05.2017

Helsinki International Horse Show lähtee seuraamaan Instagramissa Tuhmaponi-jengin matkaa Amateur Tourilla. Lue tästä Marin tervehdys ja lähde kanssamme seuraamaan kolmikon elämää. 

Hei kaikille! Tuhmaponi-instagramissa arvuuteltiinkin tovi sitten uutta yhteistyökumppaniamme, mutta kukaan ei sillä kertaa arvannut oikein! Ylpeänä siis esittelen meidät suurelle yleisölle mahtavan Helsinki International Horse Show'n kautta ja kanssa!

Olemme tiivis ponitiimi Helsingistä ja Tuhmaponi-jengin takana olen siis minä, ponin haltija Mari Nivell. Olen itse pääsääntöisesti kotitallissa laadukkaasti treenaava kolmekymppinen ja ponin omistajuus on nykyään itselleni lähinnä leppoisaa nollailua rankan työn vastapainona. Valmennuksia ja kilpailuja "puolestani" kiertää taitava ponin vuokraaja Ilona, joka on tänä vuonna toista kertaa osallistumassa Amateur Tourille. Ensimmäinen kvaalikin on jo takataskussa!

Harraste- sekä kilpakumppani, kuten myös rakas perheenjäsen Vanilla Twist on instagram-tilin nimensä ansainnut - tuhma poni. Nimi ei tosiaan ole aivan tuulesta temmattu, vaan se myös pitää varsin hyvin paikkansa. Kilpaponin terää ei tästä tammasta puutu, eikä se anna mitään ratsastajalleen, saati käsittelijälleen ilmaiseksi. Luottamus on poikkeuksetta ansaittava ja tämä tekee ponin kanssa touhuamisen sangen palkitsevaksi, jahka vaikeuksien kautta on selvitty voittoon. Ylä- ja alamäkiä ei voi välttää, mutta sellaista se taitaa aina olla, kun "harrasteväline" on lihaskimppu täynnä omia mielipiteitä.


Kuva © Satu Pirinen

Kauden päätavoitteena meillä on edellisen vuoden tapaan Amateur Tour-finaali jäähallilla ja sitä silmälläpitäen treeni sekä kisakausi ovatkin kovasti jo käynnissä. On mahtavaa tehdä töitä niin ponin huolto- kuin ratsastuspuolellakin kun syksyllä edessä siintää huikea areena, muista kisoista täysin poikkeava suuren maailman meininki ja sen tekniset radat! 

Edellisen vuoden Hilton Amateur tour oli meidän koko tiimille mahtava elämys ja sitä fiilistä lähdemme tänäkin vuonna metsästämään! Omistajan osa Horse Show'ssa ei ainakaan meidän porukan tiimoilla ole minkkiturkki niskassa sihijuoman siemailua katsomon puolella, vaan aamuneljästä asti tehokasta osallistumista, joka mielestäni on itseasiassa yksi parhaimmista osista kyseistä sarjakilpailua. Kulissien taakse eivät nimittäin kaikki pääsekään kurkkimaan! Ponin varustuksen, verryttelyn ja toisinaan loputtomaltakin tuntuvan käsihevosalueella marssimisen jälkeen fiilis on 5/5 kun pääsee pujahtamaan ranneketta vilauttamalla muiden kilpailijoiden ja heidän huoltojoukkojensa sekaan katsomoon jännittämään oman silmäterän suoritusta. 

Viime syksynä meidän tulokset finaalissa olivat hienot tuplanollaradat, eikä kyynelpainotteisia tunteenpurkauksia voinut estää superhienojen ratojen jälkeen! Se tunne on aivan käsittämätön kun näet oman ponisi nimen screenillä! 

Vinkkinä Amateur Tourille aikoville sanoisin - muistakaa nauttia! Erityisesti ensimmäisellä kerralla kaikki on niin jännittävää ja uutta, että keskittymiskyky kanavoituu varmasti vain suoritukseen, mutta itse onneksi muistin kaiken kiireen keskellä myös pysähtyä hymyilemään leveästi ja fiilaamaan sitä, että täällä ollaan hitsi vieköön! Myös Ilona on kertonut hienoimman hetkensä ratsastusurallaan olleen se tunne, kun tuubista käveltiin areenalle sisään. Se sama hetki nostaa edelleen vedet myös omistajan silmiin. Ja lähtömerkin jälkeen seuraava muistikuva onkin taas käsihevosalueelta poni kourassa.

Seuraa Tuhmaponi-jengiä!


Helsingin sankarit isossa roolissa

02.05.2017

Longines FEI World Cup -esteratsastuksen finaali huipentui huikean jännittävään finaalipäivään. Käänteisessä järjestyksessä ratkottu loppukilpailu rakensi ison draaman. Ratsukko toisensa jälkeen ilmestyi radalle ja oli pakotettu ratsastamaan vaativan radan  virheittä mennäkseen johtoon, ja jopa voittoon.

"Helsingin sankarit olivat isossa roolissa. Yksitoista Helsingin kävijää kvaalautui Omahan finaaliin. On hieno todeta, että maailman parhaat ratsastajat valitsevat Helsingin vuosi toisensa jälkeen", toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin tyyvyväisenä. "Odotettavissa on huikea Juhla Horse Show ensi syksynä".

Omahan finaalin voitti USA:n McLain Ward, joka osallistui nyt 17. kerran finaaliin! Helsingin sankarivoittaja Romain Duguet ja Henrik von Eckermannin valloittivat seuraavat mitalipaikat ja supersuosittu Martin Fuchs oli täpärästi mitalien ulkopuolella neljäs.


Romain Duguet Helsingissä 2016 © Satu Pirinen

Land Rover on Helsinki Horse Show'n uusi pääkumppani

25.04.2017

Maamme suuri vuosittainen areenatapahtuma, Helsinki International Horse Show on saanut merkittävän autokumppanin, Land Roverin.

"Land Rover on vaativalle kävijäkunnallemme erinomainen autokumppani ja brändi", toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin tyytyväisenä. ”Merkittävä osa kävijöistämme on hevosten omistajia. Sekä harrastelijat että kilpailijat tarvitsevat laadukkaat ja luotettavat hevostrailerien vetoautot. Land Rover tarjoaa markkinoiden parhaat veto-ominaisuudet ja ratkaisut näille tarpeille.”

”Uskomme että kävijäkuntamme ja kaikki Horse Show’n fanit ottavat kumppanimme Land Roverin omakseen”, summaa Gordin.

”Land Roverin ytimessä on aina modernin tyylikkään ulkoasun lisäksi kyvykkyys ja käytännöllisyys.”, kertoo Land Rover Senior Brand Manager Jukka Kortelainen. ”Yhteistyömme tukee Land Roverin käyttäjille ominaista aktiivista elämäntapaa, jossa ollaan usein harrastusten ja perheen parissa.”

Land Rover Grand Prix

Osana mittavaa yhteistyötä muuttuu Horse Show’n lauantain pääkilpailu Land Rover Grand Prix:si. ”Land Roverin panostusten myötä pystymme pitämään Grand Prix -palkinnot korkealla. Tällä varmistetaan, että maailman huippuratsastajat saapuvat jatkossakin Helsinkiin”, arvioi Gordin.