Ajankohtaista

Kuukauden koru - Sankarinaula

20.04.2017

Esittelyssä Helsinki International Horse Show'n kumppanin A.Tillanderin kuukauden koru.

Marko Björsin suunnitteleman Laukka-sarjan uusin koru, Sankarinaula on kunnianosoitus suomenhevosta kohtaan. Kansallishevosemme 110-vuotiasta kantakirjaa ja itsenäisen Suomen 100-vuotista taivalta juhlistava koru on myös hyväntekeväisyystuote, sillä jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan kaksi euroa suomenhevosen parissa tehtävälle nuorisotyölle. Lahjoitukset tehdään yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa ja stipendejä voivat anoa niin ratsastuskoulut kuin yksityiset harrastajatkin. Sarjan teräksiset korut ovat hinnaltaan 25 euroa, hopeinen 120 euroa. A.Tillander toteuttaa myös tilauksesta korua kulta- ja timanttiversiona. 

- Sankarinaula mukailee taivutetun hevosenkengän naulan muotoa, jota hevostermein voidaan kutsua voltiksi. Voltti viittaa sekä ravihevosiin että ratsuihin, joiden tulee lähteä volttaamalla. Se viittaa muodoltaan johonkin itsenäiseen, kuten itsenäiseen Suomeen, suomenhevosiin sen rakentajina ja ystävyyteen, Björs kertoo

Sankarinaula löytyy kautta maan Kultajousen ja Westerbackin liikkeistä. Ensimmäisen hopeisen sankarinaulan vastaanotti presidentti Tarja Halonen ystävänpäivänä Laukka-sarjan yksivuotisjuhlissa A. Tillanderin ateljeessa Helsingin Aleksanterinkadulla, kiitoksena suomenhevosen parissa tekemästään työstä.

A. Tillander
Westerback 
Kultajousi


Viisi ratsukkoa Ypäjä Spring Show'sta suoraan Helsinki Horse Show'hun

18.04.2017

Team Eurohorsesin järjestämässä Ypäjä Spring Show'ssa 14.-16.4. jaettiin paikkoja suoraan Helsinki Horse Show'n finaaleihin. Paikkansa lunastivat nämä ratsukot:

Pony Tour

Aida Nyman / Rockstar

Junior Tour 

Anna Kankaansivu / Up To Date
Alexandra Barthelaix / Carey

Lucky Winners

Marielle Hacklin / Stella Querida

Amateur Tour 80 cm

Selina Seppälä / Marjanneke

Onnittelut kaikille finaalipaikoista!


Hevoset-messuilla jaettiin viisi Horse Show'n finaalipaikkaa

13.04.2017

Tampereen Hevoset-messuilla 8.-9.4. järjestetyissä estekilpailuissa jaettiin paikkoja Helsinki Horse Show'n finaaleihin. 
Finaalipaikan saivat nämä viisi ratsukkoa:

Junior Tour - Mira Rantanen / Warnaba L Z

Pony Tour - Kira Pellinen / My Melody

Black Horse Nuoret hevoset 6v.Marika Rättö / Sugar Baby HRH

Black Horse Nuoret hevoset 7v. Saara Junnila / Alicante

Finnish Open - Kullo Kender / LRK Artas

Onnittelut kaikille!

Superlauantai pääsiäistarjouksessa

07.04.2017

Helsinki International Horse Show’n lauantai 21.10. tarjoaa nautintoja niin este- ja kouluratsastuksen kuin show’nkin ystäville. Grand Prix päänäytöksessä nähdään suosittu kouluratsastuksen kür-ohjelma sekä mielenkiintoinen miniklinikka. Maailman esteratsastajien parhaimmisto kilpailee GP-tason esteillä ja iltanäytös huipentuu upeaan Suomi 100 -show’hun.

Tarjoamme nyt huippuratsastuksen ystäville lauantain kokopäivälipun hintaan 99 € (norm. 135,50 €, sis. Kansainvälisen Grand Prix Päänäytöksen ja Kansainvälisen Iltanäytöksen). Tarjous on voimassa 17.4. asti.

Varaa lippusi parhaille paikoille ajoissa! Liput Ticketmaster.fi. Tarkempi ohjelma täältä.

Tervetuloa viettämään ikimuistoisia hetkiä parhaassa seurassa Helsingin Jäähallille lokakuussa!


Helsinki Grand Prix 2016 voittajat Niels Bruynseels ja Gancia de Muze. Kuva © Satu Pirinen


Lähitapiolan Grand Prix Kür 2016 -kilpailun voittajat Henri Ruoste ja Roble. Kuva © Satu Pirinen

CSI* Horse Fair International by Safety System bonuspaikat

03.04.2017

CSI* Horse Fair International by Safety System kilpailuissa 17.-19.3. paikan suoraan Horse Show'n finaaleihin lunastivat

Junior Tour - Åsa Peltola / Bernhard

Black Horse Nuoret Hevoset 6v. - Marika Rättö / Stellaria

Black Horse Nuoret Hevoset 7v. - Kati Paananen / Casadro van't Gelutt Z

Onnittelut!

Helsingin tähtiratsastajia maailmancupin finaalissa Omahassa

27.03.2017

Longines FEI World Cup Jumping™ finaali kilpaillaan 29.3.-2.4. Omahassa. Helsingin sunnuntain maailmancup -luokka oli Läntisen Euroopan liigan (WEL) osakilpailuista toinen heti Oslon jälkeen. Läntisen Euroopan liiga on tunnetusti maailmancupeista kovatasoisin. Omahan finaalin WEL ratsastajista yli puolet kilpailivat tällä kaudella myös Helsingissä. Helsingistä kerätyt pisteet ovat siis tärkeitä finaaliin pääsyn kannalta.   

Lisää tietoa finaalista täältä

Tämänvuotisista Helsingin ratsastajista heidät nähdään kilpailemassa Omahan finaalissa, kuka on voittajasuosikkisi?


Henrik Von Eckermann


Kevin Staut


Leopold Van Asten


Lorenzo De Luca


Maikel Van Der Vleuten


Martin Fuchs


Max Kühner


Olivier Robert


Romain Duguet


Steve Guerdat

Kuvat © Satu Pirinen

1920 -luvun hevonen on Kaveri

27.03.2017

Ensimmäisessä Vuosikymmenen hevonen -äänestyksessä Facebookissa voittajaksi äänestettiin Kaveri. Kaveri keräsi 70 % kaikista äänistä, joten voitto oli selkeä. Kaveri on tullut tunnetuksi epäviirallisesta Suomen korkeushyppyennätyksestään. Ratsumestari Britwin hyppäsi v. 1923 Kaveri-hevosellaan epävirallisen Suomen korkeushyppyennätyksen, 214 cm! Ennätyshyppyä todistivat useat paikallaolijat Lappeenrannan varuskuntakentällä ja se on ikuistettu alla olevaan valokuvaan.

Kaveri esitellään Horse Show'n Suomi 100 -show'n yhteydessä lauantain Kansainvälisessä Iltanäytöksessä.


Kaveri ja Ratsumestari Britwin ylittämässä estettä © "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)


Vuosikymmenen hevonen -äänestys Facebookissa alkaa

17.03.2017

Ratsastuksen suuri näyteikkuna - Helsinki Horse Show - avaa Suomi 100 -juhlavuoden käynnistämällä huippukiinnostavan yleisöäänestyksen sosiaalisessa mediassa. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää kuukausittain jokaisen vuosikymmenen hevosta. Asiantuntijaraati on seulonut kolme nimettyä ehdokasta jokaiselle vuosikymmenelle. Lisäksi on mahdollisuus äänestää "Mustaa Hevosta", joka voi olla mikä tahansa nimekäs tai tärkeä hevonen samalta vuosikymmeneltä.

Lokakuussa päätetään sarja Vuosisadan hevonen -äänestyksellä. Kaikki vuosikymmenten voittajahevoset esitetään Horse Show’n Suomi 100 -show’ssa lauantaina 21.10.

Äänestä 1920-luvun hevosta – Voita liput Horse Show’hun

Nuoren Suomen ensimmäinen vuosikymmen oli pitkälti raastavan sisällissodan jälkeistä eheytymistä. Suomen menestys olympialaisissa oli mahtava. Ratsastuskin oli edustettuna olympialaisissa.

Vuosikymmenen Hevonen -ehdokkaat

1. El Kaid, ratsastajanaan Hans Olof von Essen, saavutti Amsterdamin olympiakisoissa kenttäkilpailussa 5. sijan. Vain Kyra Kyrklund on suomalaisista yltänyt samoille sijoille.

2. Memo, ratsastaja Oskar Vilkama. Antwerpenin olympiakisojen kenttäkilpailun 17.

3. Kaveri. Ratsumestari Britwin hyppäsi v. 1923 Kaveri-hevosellaan epävirallisen Suomen korkeushyppyennätyksen, 214 cm! Ennätyshyppyä todistivat useat paikallaolijat Lappeenrannan varuskuntakentällä ja se on ikuistettu valokuvaan.

4. Musta Hevonen. Äänestä omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 24.3.2017 asti, jonka jälkeen seuraa 1930-luvun äänestys. Vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua lauantain 21.10. Kansainväliseen Iltanäytökseen ja Suomi 100 -show’hun.


El Kaid - Hans Olof Von Essen


Kaveri - Ratsumestari Britwin. © "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)

Kuule starojen tarinoita torstaina Horse Show’ssa

10.03.2017

Vuoden 2017 Horse Show tuo paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Tapahtuma alkaa jo keskiviikkona, päivää aikaisemmin kuin edellisinä vuosina. Ohjelmaan tulee toivottua väljyyttä ja mielenkiintoista ohjelmaa.

Torstaipäivä on kokonaan yhtä näytöstä aamun klo 8 illan klo 21 asti. Päivällä kilpaillaan kansallisissa luokissa ja eri ikäluokkien nuoret estehevoset pääsevät näyttämään osaamistaan.

Torstai-illan kruunaa se, kun pääareenan valtaavat maailmanhuippujen hevoset. Yleisö pääsee seuraamaan vapaata verryttelyä ja kuulemaan hevosten ja ratsastajien kuulumisia. Kevyesti juonnettu hevosten lämmittelyn seuraaminen on todellisille hevosurheilun ystäville mitä mielenkiintoisinta katsottavaa. Tule hakemaan vinkkejä omaan ratsastukseen ja käy kertomassa FB:ssä tai sähköpostitse office@helsinkihorseshow.fi mitä sinä haluaisit tietää ja minkä hevosen toivoisit näkeväsi Jäähallillla torstaina.

Liput täältä.


Kuva © Satu Pirinen

Ypäjä Winter Show'n bonuspaikat

06.03.2017

Team Eurohorsesin viime viikonlopun Ypäjä Winter Show'ssa paikan Helsinki International Horse Show'hun sai neljä ratsukkoa. 

Lucky Winners - Anna Rämö / Alfabet

Finnish Open - Venla Keränen / Dorette B

Junior Tour - Loviisa Kink Kaia / Caprioland (EST)

Amateur Tour 90 cm Kreeta Pitkänen / Joly's Annabel

Onnittelut voittajille ja tervetuloa Horse Show'hun kilpailemaan!

Katso kaikki Ypäjä Winter Show'n tulokset täältä